24. Mezuniyet yılında buluştular

24. Mezuniyet yılında buluştular

Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi 24. mezuniyet buluşmasında lisenin mezunu Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ?İmam Hatip liselerine sahip çıkacağız.? dedi.

Bandırma İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları tarafından 24.ncüsü düzenlenen Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlar gününe katılan Balıkesir AK Parti Milletvekili Sema Kırcı,´´ Bu okullara sahip çıkacağız. Dedi.

/resimler/2016-7/25/1246391893697.jpg

Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan günde yaptığı konuşmada Kırcı,  15 Temmuz gecesi, Ankara´da mecliste yaşadıklarını dile getirdi. İmam hatip Okullarının aşama aşama geçirdiği evreleri anlattı. Asıl kalkınmanın günümüzde tanık olunan zamanlara rastladığına dikkat çeken Kırcı, "Anadolu İmam Hatip Okullarının açılması ardından İmam Hatip Okullarının müfredatlarındaki değişim ve imam hatip okullarının da ki öğrenci sayılarının elhamdülillah bugün artık arzu edilen sayıya ulaşmasıyla beraber yaşandı. Ama bu bize yetmez. Onların bu memlekette yapmış olduğu en büyük tahribat bizim İslam inancımıza yapmış oldukları tahribattır.  Her şey yavaş yavaş oldu. Birdenbire olmadı. Önce dedi ki onların sözüm ona hoca efendileri; okullara girerken başınızı açabilirsiniz. Kuran´da yazan bir emri. Ne olursa olsun kimsenin değiştirme hakkı olabilir mi? Olmaz. Ama açtılar. Sonra dedi ki namazınızı kılmaya bilirsiniz. Oruç tutmayabilirsiniz. Hatta içki içebilirsiniz. Bu nasıl bir anlayıştır. Ama en sonunda ne oldu? Müslüman kardeşlerinize ateş açabilirsiniz. diye beyinlere girenler işte o gün silahlarının, tanklarını, toplarını,  Müslüman kardeşlerinin üzerlerine acımadan sürebildiler. Tüm bunlara karşı ne yapacağız? İşte bir kez daha İmam Hatip okullarının kıymeti değeri ve önemi burada ortaya çıkıyor. Bu okullara sahip çıkacağız.  Ama sahip çıkmakla kalmayacağız. Bu işin beşinci aşaması artık bu okullarda okuyan gençlerimizi ziyaret ettiğim zaman ben sınıfın yüzde 80´iden yüzde 90´ından yalnızca ilahiyat okumak istiyorum cevabını almak istemiyorum. Elbet okuyacaklar ama bizim doktor olacak gençlere ihtiyacımız var. Ama bizim iyi öğretmenlere ihtiyacımız var. Ama bizim itikadı sağlam üniversitelere ihtiyacımız var." dedi.

/resimler/2016-7/25/1247131894351.jpg

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan´da yaptığı konuşmada darbe olayını hatırlatarak, "Korkmuyoruz, yorulmuyoruz. Ve bu millet için çalışmaya devam ediyoruz. Konuşmacılar çok güzel şeyler söylediler. O duyguların tamamına hepimiz iştirak ediyoruz. Çünkü burada bulunanlar, öyle beyinlerini başkalarına kiraya vermediler.´´

/resimler/2016-7/25/1247585957864.jpg

Bandırma İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Halife Kara, iki önemli vazifeleri olduğunun altını çizerek şunları söyledi:


"Bunlardan bir tanesi, bu okulları korumak,  Hatta inşa ettirmek, çoğaltmak, iyileştirmek, eksiklerini gidermek, amaca en uygun hale getirmeye çalışmak. İkincisi de bunların hikmet-i vücudu, süs çiçeği olmak değil, Dinini bilen, vatanını seven, imanı kuvvetli, ülkesini yüceltmek derdinde olan nesiller yanında, fen bilimlerine ve sosyal bilgilere vakıf, insanlığa örnek olacak nesiller yetiştirmek olmalıdır asıl amacımız.´´

/resimler/2016-7/25/1248467989975.jpg

Okul Müdürü Kamber Şener´de yaptığı konuşmada 1975-1976 eğitim ?öğretim yılında öğrenime başlayan okullarının 40. Yılında üstün başarılar elde ettiğine vurgu yaparak, "Mezunlarımız milletimize ve memleketimize hizmet etmektedirler.´´ diyerek okul hakkında bilgi sundu.

Okul mezunlarının anılarını anlattığı son bölümün ardından topluca hatıra fotoğrafı çekildi. Konuklara okul yemekhanesinde yemek verildi.Ahmet PESEN

/resimler/2016-7/25/1249557522589.jpg



Anahtar Kelimeler: Mezuniyet yılında buluştular
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli