24 ülkeden öğrenci gelecek

24 ülkeden öğrenci gelecek

24 Ülkeden 25 Uluslararası Öğrenci Onyedi Eylül Üniversitesine Misafir Olacak

Yunus Emre Enstitüsü 2010 yılından bu yana her yaz yüzlerce öğrenciyi Türkçe Yaz Okulu programı ile Türkiye´de Türkçe öğrenmeye ve Türkiye´yi yakından tanımaya davet ediyor. Dünya gençlerini Türkiye´de buluşturarak dünya toplumlarının birbirlerini tanımalarına olanak sağlayan programda iletişim dili olarak Türkçe kullanılıyor.

Türkçe Yaz Okulunda yoğun bir Türkçe kursunun yanı sıra kültür sanat etkinlikleri ve gezi programları da yer alıyor. Bu program, öğrencilere Türkçeyi yerinde öğrenme imkânı sunarken aynı zamanda Türkiye´nin tarihî ve turistik bölgelerini gezme, Türk kültürünü tanıma, yaparak ve yaşayarak öğrenme imkânı da sunuyor.

Yunus Emre Enstitüsü ?Türkçe Yaz Okulu 2018? programı kapsamında 118 ülkeden 1000 uluslararası öğrenci Türkiye´de misafir edilecektir. Türkiye genelinde 28 ilde 30 üniversite programa ev sahipliği yapacak. Üniversitemiz de bu kapsamda 24 ülkeden 25 uluslararası öğrenciyi ağırlayacak. 16 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00´da Rektörlük Konferans Salonu´nda yapılacak olan açılış ile ?Türkçe Yaz Okulu 2018? programımız başlayacaktır.

Arjantin, Kolombiya, Brezilya, Nijerya, İspanya, Endonezya, Fransa, Moritanya, Jamaika, Birleşik Devletler, Birleşik Krallık, Cezayir, İran, Fildişi Sahili, Senegal, Suudi Arabistan, Pakistan, Malezya, Avustralya, Etiyopya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Liberya ve Hollanda olmak üzere 24 ülkeden 25 uluslararası öğrenci üniversitemizde hem Türkçe öğrenecek hem de sosyal ve kültürel aktivitelere katılacaklar.

16 Temmuz-12 Ağustos arasında düzenlenecek Türkçe Yaz Okulu Programında öğrenciler bir ay boyunca Türkçe derslerinin yanı sıra birçok tarihi, coğrafi ve kültürel mekanı gezecek; ebru, çömlek, yemek, bağlama, halk oyunları gibi kültürel kurslara katılacaklar.

Bir ay sürecek olan Türkçe Yaz Okulu Kapanış Programı ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecektir.



Anahtar Kelimeler: ülkeden öğrenci gelecek
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli