24 Kasım Öğretmenler günü kutlanıyor

24 Kasım Öğretmenler günü kutlanıyor

24 Kasım Öğretmenler günü yurdun dört bir tarafıyla birlikte Bandırma'da da düzenlenen program ile kutlanıyor.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı Cumhuriyet alanında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan'ın anıt'a çelenk sunumu ile başladı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ardından sona eren tören, 10.30 da Barış Manço Kültür merkezinde hazırlanan program ile devam etti.

Barış Manço Kültür Merkezindeki program saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ardından, emekliye ayrılan bir öğretmene 33 yıllık emeği karşılığı Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan tarafından takdir ve teşekkür anısı verildi.

Ardından mesleğe yeni başlayan 2. bayan öğretmenin yemin töreni yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan Günün önemine binaen konuşmasında, 

"Ben öğretmen olmak istiyorum.
Ben, şairimin mısralarında dil,
Genç kızımın gergefinde nakış nakış gül,
Âşığımın sazında tel,
Öpülesi bir el olmak istiyorum:
Ben, öğretmen olmak istiyorum...

Ben, çaresizliğin filizlendiği yerde ümit,
Korkunun mayalandığı yerde yürek,
Güçsüzlüğün güçlendiği yerde bilek olmak istiyorum;
Ben, öğretmen olmak istiyorum…

Sevgili Öğrencilerim, saygıdeğer misafirler

Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Değerli Meslektaşlarım

24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutlar bu kutsal mesleğin içinde olmanın gururuyla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım…

Özveriyle icra edilen her meslek kutsaldır. Ancak bütün meslekler içinde mayası da meyvesi de çocuk olan tek meslek öğretmenliktir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın değişen dünya koşullarına hazırlanmasında eşsiz bir role sahip olan öğretmenlerimiz dün olduğu gibi gelecekte de ülkemizdeki değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru ilerlemenin baş aktörleri olacaktır.

Toplumların ve insanlığın eğitim sayesinde yükseleceği ve yetişen nesillerin de öğretmenlerimizin eseri olduğunu biliyoruz. 

Bilimde, sanatta, iyilikte, doğrulukta, aydınlıkta ve gelecekte ve insanı insan yapan tüm değerlerde emeklerimiz var.

Geçmişin temellerinin atılmasında emeğimiz olduğu gibi yarınlarımızın inşasında da emeklerimiz olacaktır.

 Görev yaptığımız her anda mesleğimizi bu farkındalık, bu bilinç, bu coşku ve hazla sürdürmeniz dileği ile mesleğinizde başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutlar, başarılar ve mutluluklar dilerim." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan'ın gündeme dair konuşması ardından ŞMG Anadolu lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri ve karoğrafi sahnelendi. Bandırma'daki 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı daha sonra öğrenciler ve katılımcı protokolün birlikte anı fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.



Anahtar Kelimeler: Kasım Öğretmenler kutlanıyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı