24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile yazlı bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği bu özel günü, Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. 

Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çağımızın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde, milli ve manevî değerlerimizi benimseyen yeni nesiller olarak yetişmesinde en önemli görevi üstlenen kutsal mesleğin temsilcileridir. 

Öğretmenlik mesleği, sevgiye ve fedakârlığa dayanan, ülkelerin kalkınmasında, milletlerin geleceğinin inşasında büyük öneme sahip, insanlık tarihinin her döneminde en saygın meslekler arasında görülmüştür. 

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferlerin kesin ve kalıcı olmasının ancak irfan ordusunun varlığı ve bu alanda sağlanan ilerlemeler sayesinde mümkün olabileceğini ifade ederek, eğitimin ve öğretmenin toplum hayatındaki önemini vurgulamıştır. 

Ülkemizin her bir köşesinde, ifa ettikleri kutsal görevin getirdiği sorumluluk bilinciyle, fedakârca çalışmalarıyla eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet ve bayrak sevgisi ile hak, adalet duygusunu aşılayan, bizlerin bugün bulunduğumuz yere gelmemizde sabır ve emeği geçen öğretmenlerimize minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olan öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. 

İsmail USTAOĞLU

BALIKESİR VALİSİ



Anahtar Kelimeler: KASIM ÖĞRETMENLER MESAJI
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı