2 Tutuklama 1 Adli kontrol çıktı

2 Tutuklama 1 Adli kontrol çıktı

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'ı bıçakla yaralamaktan Adliye'ye sevk edilen 3 şüpheliden 2si tutuklandı, 1 kişi adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

22 Mart 2023 Çarşamba 'dün saat 11.00 sularında Erdek Belediyesi önünde meydana gelen bıçaklı saldırı sonucu önce Erdek Neyyire-Sıtkı, ardından Bandırma Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edilerek müşahede altına alınan Başkan Burhan Karışık taburcu olarak evinde istirahate çekildi.

Yaşanan olayın yankıları sürerken İl Başkanı Erden Köybaşı olayın sıcağı sıcağına beraberinde bölge Belediye Başkanları ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu basın açıklaması ile menfur saldırıyı kınamıştı.

Erdek ilçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olayın sıcağı, sıcağında yaptıkları tahkikat ve soruşturma sonucu Başkan Burhan Karışık'ı bıçakla yaralama şüphelisi olarak Erdek'te "Kosovalı" olarak tanınan Aykut Demirtop ve oğlu Mustafa Demirtop'un yanı sıra Kerem Kalbur'u yakalayarak gözlem altına aldı.

Bıçakla yaralama olayı şüphelilerinin Erdek Emniyet Müdürlüğünde süren çapraz sorgulamaları ayrıntılı bir şekilde gece boyunca devam ederken haklarından oluşturulan suç dosyası ile 23 Mart Perşembe bugün sevk edildikleri Erdek Adliyesinde önce Cumhuriyet savcılığı önünde bir kez daha ifadeleri  alındı ve akabinde Cumhuriyet savcılığı tarafından tutuklanma talebi ile nöbetçi Sulh ceza hakimliğine sevkleri yapıldı.

Olay şüphelisi  Aykut Demirtop, Mustafa Demirtop ve Kerem Kalbur'nun  nöbetçi Sulh ceza hakimliğindeki sorgulamaları yaklaşık 5 saat sürdü.

Mahkeme Aykut Demirtop için adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verirken, Mustafa Demirtok ve Kerem Kalbur için tutuklanmalarına karar verdi.

Erdek Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin tutuklama kararı ardından Mustafa Demirtop ile Kerem Kalbur mahkeme çıkışı Bandırma ceza ve tutuk evine teslim edildi.

YARALAMA OLAYI NASIL OLDU?

Başkan Burhan Karışık saat 11.00 de makam şoförü Mehmet Eğinli'nin kullandığı araç ile Belediye'nin önüne geldi. Şoför Mehmet Eğinli sigara almak üzere büfeye doğru hareket ettiğinde araçtan inen Başkan Burhan Karışık'ta o sırada, orada bulunan kentin tanınmış isimlerinden Ali Cambaz ile ayak üstü kısa sohbete girdi.

Başkan'a arkasından yaklaşan Mustafa Demirtop elindeki bıçağı Başkan'a doğru hamle yaparak kalçasından 2 kez bıçakladı.

Beraberindeki  Kerem Kalbur ile olay yerinden uzaklaşan Mustafa Demirtop, daha sonra yakalanarak göz altına alınırken, olayla ilgili azmettirici olabileceği gerekçesi ile Aykut Demirtop'ta göz altına alınmıştı.



Anahtar Kelimeler: Tutuklama kontrol çıktı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı