3 yıldır Erdek´te yaşıyor

3 yıldır Erdek´te yaşıyor

Bandırmaspor´un eski futbolcusu Bekir Yaşar: ?Profesyoneldik ama amatör bir ruhla mücadele ediyorduk?

Bandırmaspor´un eski futbolcularından Bekir Yaşar, üç yıldan beri yaşamını Erdek´te sürdürüyor.

1983-1985 yılları arasında, bordo-beyazlı Bandırmaspor forması altında, sağ açıkta mücadele ettiğine işaret eden Yaşar, ?O dönemde de Erdek´i çok seviyordum. Doğum yerim İstanbul´da yaşam çok zorlaşınca ve bu mega kent keşmekeş bir duruma gelince Erdek´e gelerek yerleştim. Şimdi bu sakin kentte yaşamaktan büyük mutluluk duyuyorum? dedi.

     BANDIRMA´DA GÜZEL DOSTLUKLAR KURDUM

Bandırmaspor formasını giydiği dönemde gerek takım içinde, gerekse kentte çok anlamlı dostluklar ve arkadaşlıklar kurduğuna dikkati çeken Yaşar, şu değerlendirmede bulundu:

?O dönemin Bandırmaspor takımı, profesyonel olmasına karşın amatör bir ruhla mücadele ediyordu. Benim dönemimde antrenörlüğümüzü artık aramızda olmayan Rıdvan Kösemihal ve Hilmi Kiremitçi yapmıştı. Genel kaptanımız Kaya Kayhanlar´ı da çok severdim. Mütevazı bir takımımız vardı. Kulübün ekonomik durumu pek iyi değildi. Maaşımızın ve transfer taksitlerimizin ödenmesinde güçlükler yaşanırdı. Hatta parasızlık nedeniyle kulübümüzün elektrikleri bile kesilmişti. Ama bu ortam ve koşullarda bile hiçbir futbolcu kenti terk etmedi.?

/resimler/2018-10/30/0041028199003.jpg

                  FUTBOL KALİTESİ DÜŞTÜ

O yıllarda futbolumuzda bireysel yeteneklerin öne çıktığının altını çizen Yaşar, şöyle konuştu:

?Günümüzde bireysel yetenekler azaldı. Bireysel yeteneği olanlardan bile takım oyunu bekleniyor. Ayrıca takımların çoğu artık rakibi oynatmamaya odaklanınca futbolun kalitesi düşüp seyir zevki azalıyor. Günümüzde parasal değerler ön plana çıktı. Artık amatör ruhla mücadele ve manevi değerler ortadan kalktı.?

Hâlen Bandırmaspor´u medyadan izlediğini ve son durumuna üzüldüğünü belirten bordo-beyazlı takımın eski sağ açığı Bekir Yaşar, bu başarısızlığı yönetimsel hatalara ve yanlış transfer politikasına bağladığını sözlerine ekledi.   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek yıldır yaşıyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli