30 Kasım Şoförler günü

30 Kasım Şoförler günü

Oda başkanı Çapar: “Şoförlük zor ama saygın bir meslek”

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, 30 Kasım “Dünya Şoförler Günü”nde tüm meslektaşlarını kutladı. Çapar, şoförlüğün saygın ama zor bir meslek olduğunu belirtti.

Odalarına ait bin üyelerinin bulunduğunu belirten Çapar, Bandırma’nın kent içi trafik sorununun çözülmesinin kısa vadede çok zor olduğuna işaret ederek, “Bandırma’daki bütün resmi daireler, banka şubeleri, önemli işyerleri merkezde bulunduğundan trafik zor akıyor. Bunun tek çözümü, bu resmi daireleri, banka şubelerini, işyerlerini başka bölgelere de yaymaktır” dedi.

Odanın, Pandemi döneminde üyelerine ait araçları her gün, ücretsiz dezenfekte eden Türkiye’deki tek Oda olduklarına dikkati çeken Çapar, Bandırma’da halen 400 servis aracı, 98 toplu taşıt aracı, 28 dolmuş taksi, 30 köy minibüsü, 250 taksi ve 42 durak bulunduğunu belirtti.

Standartlara göre bin kişiye bir taksi düşmesi gerektiğine işaret eden Çapar, “Nüfusu 300 bini aşan Balıkesir’de kayıtlı 225 taksi varken 150 bin nüfusa sahip Bandırma’da bu sayı 250’dir” diye konuştu.

Bandırma’daki iki önemli kavşağın yapımının iki yıla yakın süredir tamamlanamadığına dikkati çeken Çapar, bu kavşakların kısa zamanda tamamlanmasını istedi.

     GENEL KURULDA YENİDEN ADAYIM

Odanın olağan genel kurul toplantısını Ocak 2022’de yapacağını açıklayan Osman Çapar, “Sizin aracılığınızla ilk kez buradan açıklıyorum. Ocak ayında yapacağımız genel kurulda başkanlığa adayım” dedi.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kasım Şoförler
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı