33. Kurtdereli Güreşleri Başpehlivanlığı Mehmet Yeşilyeşil`in

33. Kurtdereli Güreşleri Başpehlivanlığı Mehmet Yeşilyeşil`in

Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına, bir yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Kurtdereli güreşlerine 21`i baş, 20`si başaltı olmak üzere 244 güreşçi katıldı.

Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına, bir yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Kurtdereli güreşlerine 21`i baş, 20`si başaltı olmak üzere 244 güreşçi katıldı. Kırkpınar`ın son başpehlivanı Ali Gürbüz, Kurtdere`ye katılmadı.

Finalde ikisi de Ankara BŞB sporcusu olan Mehmet Yeşilyeşil ile Recep Kara karşılaştı. İki başpehlivan normal sürede yenişemeyince 10 dakikalık puanlamaya geçildi. Yeşilyeşil puanlamada rakibine üstünlük sağlayarak başpehlivanlığı kazandı. Kurtdere`de Şaban Yılmaz üçüncü, Abdullah Güngör dördüncü oldu. 2011 yılında da Kurtdere`de başpehlivan olan Antalyalı Mehmet Yeşilyeşil, Kırkpınar benim için çok iyi geçmemişti. Kurtdereli güreşlerini kazanmak o açıdan büyük moral oldu. Kurtdere`de cihan pehlivanına yakışır güreşler oldu. Bundan sonra da tüm güreşlerde başarılı olup, madalyalar kazanmak istiyorum dedi. Vali Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekili Edip Uğur, CHP Balıkesirmilletvekili Namık Havutça`nın da katılıp, izlediği güreşlerde ağalık yine Abdullah Altıntaş`ın oldu.

Açık arttırmada 25 bin liraya kadar çıkan Altıntaş, rakipleri çekilince miktarı 5 bin lira daha yükseltti ve 30 bin liraya 34. Kurtdereli Mehmet Pehlivan güreşlerinin ağası oldu. 

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok ve diğer belediye yetkililerinin güreşlere gelmemesi ve destek vermemesi dikkat çekti.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Kurtdere`de başaltında Faruk Koca, büyük ortada Semih Turgut, küçük orta büyük boyda Yunus Karabay, küçük orta küçük boyda Gürcan Çalışkan, deste büyük boyda Emirhan Ergin, deste orta boyda Rıdvan Kaya, deste küçük boyda Hidayet Avcı, ayakta Resul Yılmaz, tozkoparanda Eyüp Özçakır, teşvik 2`de Ali Osman Erbay, teşvik 1`de Talha Sağbilye, minik2`de Halil Duman, minik 1`de Mustafa Ağlar birinci oldu.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı