3500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

3500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Belediyesi Su Arıtma Tesisinde yer alan araziye boyları 1 ile 1,5 metre arasında değişen 3500 sedir ağacı dikti.





........
Bandırma Belediyesi
'nin Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) ile ortak hareket ederek gerçekleştirdiği fidan dikme kampanyasında toplam 3500 fidan toprakla buluştu.

Bandırma Belediyesi Su Arıtma Tesisinde yer alan arazide gerçekleştirilen etkinlikte boyları 1 ile 1,5 metre arasında değişen sedir ağaçlarının dikimi, etkinliğe katılan çok sayıda davetli tarafından gerçekleştirildi.

Ağaç dikme etkinliğinde Belediye Başkanı Sedat Pekel, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Belediye Meclis Üyeleri Abdurrrahman Buzlu, Mesut Tatlıdil, CHP ilçe Başkanı Metin Ok, Çevre Koruma Dergisi Yöneticileri ve çok sayıda davetli yer aldı.



Fidan dikimi sırasında düzenlenen etkinlikte ağaçlandırmanın ve yeşillendirmenin öneminden bahseden Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma Belediyesi olarak kentimizin ağaçlandırılmasına gerekli özeni gösterdiklerini ve bu doğrultuda toplam 40 bin adet fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.



Pekel: Bugün burada çok değerli ve bir o kadar da kutsal bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor; diktiğimiz her bir ağaç, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli mirasımızdır. Bununla birlikte elbette ağaç dikmek yeterli değil, onları korumak, bakımlarımı yapmak bu açıdan önemli bir görevdir. Çünkü ağacı bekçi değil sevgi korur. Bizler Bandırma'nın yerel yönetimi olarak kentimizin ağaçlandırılmasına büyük önem vererek görev süremiz boyunca toplam 40 bin adet farklı türlerdeki fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün de Çevre Koruma Dergisi ile ortaklaşa düzenlediğimiz fidan dikiminde 3500 adet sedir ağacının dikimini gerçekleştiriyoruz. Umuyorum ki Bandırma'nın her tarafını yemyeşil yapacağız. Bu amaçla burada yer alan bütün arkadaşları gayretleri için hem kutluyor hem de sevgilerimi saygılarımı sunuyorum” dedi.  



Başkan Pekel'in ardından söz alan Çevre Koruma Dergisi Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe, yıllardır düzenledikleri ağaç dikme kampanyalarıyla öğrencilere ağaç sevgisine ve çevre bilincine sahip bireyler olmaları için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Törende ayrıca Çevre Koruma dergisi tarafından bazı kurum ve kuruluşlar ile firmalara da plaket verildi








Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı