3 Aralık Engelliler günü kutlanıyor.

3 Aralık Engelliler günü kutlanıyor.

3 Aralık Engelliler günü Cumhuriyet alanında anıta çelenk konarak başladı, Barış Manço kültür merkezinde sosyal etkinliklerle devam etti.

3 Aralık Engelliler günü Kent Konseyi Engelli meclisi tarafından hazırlanan porgram doğrultusunda kutlanıyor.

Saat 11.00 de Cumhuriyet alanında bir araya gelen Engelli STK lar,  adına Mücahit Aksakallı, Nihat Arslan, Erdal Dumrul, Mercü Çalışkan,Tuncay Ağaçonaran, Murat yatmaz, Gözde Engür, ve Deniz Uygun Anıt'a çelenklerin sunumunu yaptılar, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından günün anlam ve konumunu içeren konuşmayı Bandırma Sosyal Hizmetler Müdürü Neziha Büyüksolak yaptı.

Cumhuriyet alanındaki tören engelli STK ların resim çekimi ile sonlanırken programın sosyal etklinlikleri için  Barış Manço Kültür Merkezine geçildi.

Barış Manço Kültür Merkesindeki engelli STK lar tarafından hazırlanan en sanatları sergisi, Kaymakam Engin Aksakal'ın katılımı ile gerçekleşti. Kaymakam Aksakal, Başkan Tosun ve beraberindekiler engelliler tarafından hazırlanan el sanatları sergisini beğeni ile izlediler.

3 Aralık engelliler günü programının son halkası Barış Manço çok amaçlı konferans salonunda gerçekleşti.

Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Rehberlik ve araştırma merkezi müdürü Erol Gülle'nin günün önemini içeren konuşmaları ardından Bandırma Eğitim ve Araştırma hastanesi toplum ve ruh sağlığı psikoloğu Murat Yatmaz, toplumda ortak yaşamın parçası özel insanların psikolejisini anlayarak sağlıklı bir yaşam telapatisinin kurulması noktasında soru-cevaplı bir söyleşi gerçekleştirdi.



Anahtar Kelimeler: Aralık Engelliler kutlanıyor.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı