3 gol ile 3 puan ilaç gibi geldi.

3 gol ile 3 puan ilaç gibi geldi.

BANDIRMASPOR MANİSA DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR

Bandırmaspor, Manisa deplasmanından 3-1 gibi çok değerli bir galibiyetle dönmesi 3 haftadan beri galibiyet yüzü göremeyen taraftarlarını da sevindirdi. Karşılaşma ilk 10 dakika ortada geçti. Dakikalar iki takımın da birbirlerini kontrol etmesiyle geçiyordu.

Konuk ekip Bandırmaspor’da diğer arkadaşlarına göre en fazla Landel çalışıyordu.  Hem defansa yardım ediyor hem hücumda etkili oluyordu. Nitekim 17dakika ceza sahasına girmeye çalışan Landel’e yapılan faul Bandırmaspor’un 1-0 öne geçmesine neden oldu.  Frikiki kullanan Akabueza’nın birinci sınıf bir frikik golüne şahit olduk. Akabueza önündeki baraja rağmen topu ceza sahası dışından doksandan filelere gönderdi.

3. Golün de sahibiydi. İlk gol sonrası Manisa Futbol Kulübü  canlandı.  Ancak bu arada sık sık faullere sebep olunca Bandırmaspor oyuncuları kendilerini sık sık yerde bulmaya başladı. Demek oluyor ki ev sahibi oyuncular sinirlenmeye başladı.  Manisa FK hücumlarını giderek çoğaltırken Bandırmaspor’un baskı yapmaması az kalsın bir gole neden oluyordu ama kaleci Gökhan harika kurtardı.

Kaleci Gökhan bu maçta çok kritik gol pozisyonlarına geçit vermemesi takımın galibiyetinde önemli rol oynamasına neden oldu. Onun için geçen maçta hatalı bir gol yiyince hemen ağır bir şekilde tenkit edenler şimdi biraz düşünsünler. Uzatmada yediği golde bile en küçük bir hatası yoktu. Çok mücadele etti ama engel olamadı.

Ardından Doğan Can Davas fırsatı kaçırmadı 35. Dakikada  Puçko’nun şutunu kaleci Birkan elinden kaçırınca pozisyonu iyi takip eden  Davas 2. golü rahat attı.

İKİNCİ YARI

İkinci yarı Manisa FK hücumlarıyla Bandırmaspor’un savunması arasında geçerken konuk ekip zaman zaman yakaladığı fırsatları kaçırmasa skor daha farklı olabilirdi. Nitekim Manisa kalecisi mutlak bir golü önledi. Bu arada ev sahibi ekip de gol pozisyonlarına giriyordu ama Bandırma savunması başta kaleci Gökhan fırsat vermedi.

Geçen maçta Eyüpspor maçında Stanku’nun Bandırmaspor’a attığı golün tıpkısı pozisyonda ama işte kalite farkı Manaj kalecinin üstünden boş kaleye atamayınca Bandırmaspor 3. golden oldu. 1. golü atan Akabueza 72. Dakikada mutlak bir gol pozisyonundan istifade edemedi. 75 dakikada sahanın en çalışkan oyuncusu Landel güzel oyununu güzel bir golle süsledi. Ceza sahası dışında tüm Manisa FK defansını çalımlayan Landel takımını 3-0 öne çıkardı. Bana göre haftanın yıldızıydı.

Üst üste 3 maçta mağlup olan ve koronavirüs nedeniyle noksan kadrolarla çıkan Bandırmaspor çok kaliteli bir oyun olmasa da fırsatları çok iyi değerlendirince deplasmanda 3-1’lik bir skorla çok değerli bir galibiyet almasının yanında büyük bir moral de kazanmış oldu. ERDEM ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: geldi.
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı