3. Mezunlarını verdi.

3. Mezunlarını verdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezunları için Bandırma 17 Eylül Stadyumunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezunları için Bandırma 17 Eylül Stadyumu´nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Öğrenciler tören geçişine ?Mezuniyetimizi Şehitlerimize Armağan Ediyoruz? pankartı ile katıldılar.

Tören geçişine kızı 3,5 yaşındaki Eylül Ece ile katıldı.

/resimler/2018-5/21/0848491863371.jpg

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezunları için Bandırma 17 Eylül Stadyumu´nda mezuniyet töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen mezuniyet törenine, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bandırma Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek Yüksekokulu ve Erdek Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

/resimler/2018-5/21/0844171078234.jpg

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in ev sahipliğinde gerçekleşen törene; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Bandırma Belediyesi Başkan Vekili Sami Türkmen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, başta olmak üzere il ve ilçe protokolü, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile üniversitenin Akademik personeli ve öğrencilerin aileleri yoğun ilgi gösterdi.

/resimler/2018-5/21/0845154515331.jpg

Öğrenciler tören geçişine ?Mezuniyetimizi Şehitlerimize Armağan Ediyoruz? pankartı ile katıldılar.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bandırma Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek Yüksekokulu ve Erdek Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katıldığı tören geçişinde öğrenciler, "Mezuniyetimizi şehitlerimize armağan ediyoruz" yazılı pankart açtı.

Mezuniyet Töreni, bayrak ve flama eşliğinde mezun öğrencilerimizin gruplar halinde tören geçişi yapmalarının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Ardından sahne alan üniversitenin Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.

/resimler/2018-5/21/0847317486796.jpg

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir:

?Bu vatana hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için siz velilerimize ülkemiz ve üniversitemiz adına teşekkür ediyorum?

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Bugün burada toplanmamızın nedeni, ailelerin gözbebeği, bizim de varlık sebebimiz olan 2.775 son sınıf öğrencimizi mezun etmek ve onların mezuniyet sevincini paylaşmaktır. Bu mezuniyet töreni sizler için bir son değil; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde kazandıklarınızı diğer insanlara ulaştırmak için yeni bir başlangıç olarak görülmeli.. Sevgili öğrencilerimizin çok kıymetli aileleri, bugün sizler için de bir bayram günü? Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, gözbebeğiniz evlatlarınız bugün mezun oluyorlar. Bugün sizler de bizler de çok mutluyuz. Sizler doğdukları andan itibaren büyük bir emekle çocuklarınızı büyüttünüz, bugünlere getirdiniz. Bu vatana hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için siz velilerimize ülkemiz ve üniversitemiz adına teşekkür ediyorum. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 3. yaşını geride bırakmış genç, iddialı, emin adımlarla yoluna devam eden, dünya ve Türkiye çapında saygın bir üniversite olma yolunda önemli bir potansiyele sahip bir üniversitedir. 23 Nisan 2015 tarihinde kurulan üniversitemiz, 6 yerleşkesi, 8 fakültesi, 6 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu, 4 enstitüsü, 56 bölüm ve programı, 15 yüksek lisans ve 2 doktora programı (toplam olarak 73 bölüm ve programı), 430 civarında akademik ve idari personeli ve 11 bin civarındaki öğrencisi ile eğitim-öğretim ve araştırma hizmetlerini sürdürmektedir.

Bugün itibariyle uzun eğitim serüveninde elde ettiğiniz birikimi pratikle, gayretle, çalışkanlıkla hayata geçireceğiniz yeni bir sürece ilk adımı atıyorsunuz. İş hayatınızda ve akademik çalışmalarınızda ülkenize, milletinize, ideallerinize olan sadakatinizi asla kaybetmemelisiniz.

Kalpsiz bir beden nasıl cesetten ibaretse, değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyer de aynı şekilde anlamsız, aynı şekilde soğuk, aynı şekilde ruhsuzdur. Sizlerin ne pahasına olursa olsun kazanmanın değil, hakkıyla, alın teriyle, etik ilkelere dikkat ederek kazanmanın çabası içinde olacağınıza inanıyorum.

Sözlerimi sonlandırırken, "Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nden bu yıl mezun olan öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.

/resimler/2018-5/21/0848032331173.jpg

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı:

´Sevgili gençler bu ülkeyi gururla hiç düşünmeden, güvenerek sizlere teslim etmek istiyoruz?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada, ?´Bu mutlu gününüzde yanınızda olma şerefine ulaştığım için Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´e teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, hem anne babalar için, hem öğrencilerimiz için hayatlarında her daim hatırlayacakları birkaç günden bir tanesinin bugün yaşıyorlar. Sevgili anne babalar, çocuklarınıza güvendiniz bugüne kadar getirdiniz, bundan sonra da onlara güvenmeye lütfen devam ediniz. Okul bittikten sonra yaşayacakları bazı sıkıntıları birlikte aşmak için onlara desteklerinizi lütfen esirgemeyin. Evlatlarınıza olan güveninizi onlara her anlamda göstererek, motivasyonlarını aktararak hayata daha iyi hazırlanmalarını, daha güzel iş sahibi olmalarına destek olunuz?

Sözlerine devam eden Yazıcı, "Sevgili gençler bu ülkeyi gururla hiç düşünmeden, güvenerek sizlere teslim etmek istiyoruz. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde aldığınız eğitimle bu ülkeye her alanda çok ciddi katkılar sunabileceğinize inanıyoruz." dedi.

Yaklaşık 2 bin 500 mezun öğrenci ve yaklaşık 7 bin öğrenci ailesinin katılımı ile gerçekleşen mezuniyet töreni, Protokol konuşmalarının ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Tören, öğrencilerin mezuniyet belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

/resimler/2018-5/21/0850213583822.jpg

Tören geçişine kızı 3,5 yaşındaki Eylül Ece ile katıldı.

Tören geçişine bir öğrenci 3.5 yaşındaki kızı ile katıldı. Onyedi Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü öğrencilerinden Ebru Bayık (25), muhabirimize, ?Hazırlıktan önce eşimle tanıştık Üniversiteyi kazandık. Erzurum´dan Bandırma´ya geldik. Ailelerimizin de rızasıyla evlendik. Okulu bir yıl dondurdum hamile kalmıştım. Daha sonra okula devam ettim bu yılda mezun oluyorum, En mutlu günümü kızımla birlikte yaşamak istedim?.dedi.

Maliye Bölümü öğrencilerinden Ebru Bayık´ın, törene 3,5 yaşındaki kızı Eylül Ece ile katılması vatandaşlardan ilgi gördü. Ahmet PESEN

/resimler/2018-5/21/0851156397442.jpg



Anahtar Kelimeler: mezunlarını verdi
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli