4 İlçede eş zamanlı PKK/KCK operasyonu

4 İlçede eş zamanlı PKK/KCK operasyonu

Erdek, Gönen, Ayvalık ve Burhaniye´de PKK/KCK operasyonu

Balıkesir´de, Terör ile mücadele kapsamında İl Jandarma ekiplerince dört ilçede ortaklaşa gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda terör propagandası yapan 4 kişi yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca "PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Faaliyetlerinin Deşifre Edilmesi"ne yönelik yapılan istihbari çalışmalar sonucunda;
PKK/KCK, DHKP-C, MLKP/YKH Silahlı Terör Örgütlerinin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan ve bu terör örgütleri ile bağlantılı oldukları tespit edilen şahıslara yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda;
    Ayvalık ilçesi Fethiye mahallesinde A.A., Burhaniye ilçesi Öğretmenler mahallesinde İ.D., Gönen ilçesi Rüstem mahallesinde G.S. ve Erdek ilçesi Alaettin mahallesinde bulunan Otogar´da  V.Y. isimli şüpheliler yakalandı.

Ayvalık ilçesi Küçükköy mahallesinde ikamet eden Ü.S. hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.
Adı geçen şüphelilerin ev ve eklentilerinde Adli makamlardan alınan arama kararları gereği yapılan aramalar sonucunda; Adli makamlarca basım, dağıtım ve satışının yasaklanmasına, toplatılmasına ve el konulmasına karar verilen (2) adet PKK/KCK Terör Örgütünü simgeleyen flama, (1) adet PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bez parçası, 8 adet yasak yayın (kitap ve dergi) ile (1) adet hassas terazi, (20) gram kubar esrar, (1) adet hint keneviri bitkisi, (1) adet ruhsatsız av tüfeği ve (3) adet fişek ele geçirildi.
Ayrıca şüphelilerin evlerinde yapılan arama sırasında ele geçirilen (4) adet cep telefonu, (4) adet sim kart, (1) adet hafıza kartı, (1) adet dizüstü bilgisayar ve (1) adet tablet bilgisayara incelenmek üzere el konuldu.
Bu olaylarla ilgili olarak Adli makamların talimatıyla  A.A., İ.D., G.S. ve V.Y. yakalanarak gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatıldı.



Anahtar Kelimeler: İlçede zamanlı operasyonu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli