4 kişiye umut oldu

4 kişiye umut oldu

Trafik kazasından ölen genç organları ile 4 kişiye hayat verdi.

Manyas ilçesinde 30 Eylül tarihinde meydana gelen otomobil kazasında yaralanarak Bandırma Devlet Hastanesi´nde tedavi altına alınan 23 yaşındaki Şamil Karabacak isimli bekâr gencin 10 Ekim tarihinde beyin kanamasına bağlı yaşamını kaybetmesi üzerine ailesi organlarını bağışladı.

/resimler/2018-10/13/0724019324342.jpg

Gencin organları 4 kişiye umut oldu. Karabacak´ın kalbi İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, karaciğeri Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 2 böbreği de Bursa Yüksek İhtisas Hastanesinden gelen ekiplerce alınarak nakil bekleyen hastalar için yola çıktı.

Organ nakli konusunda bilgi veren Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Burhan Akman, organ naklinin önemine değinerek gencin ailesine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

/resimler/2018-10/12/0956032970913.jpg

Akman ?10 Ekim tarihinde hastanemiz yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın organ nakli için buradayız. 30 Eylül tarihinde trafik kazası sonucu hastanemiz yoğun bakım ünitesine yatırılan multitravma ve beyin kanaması nedeniyle takip edilen hastamız maalesef 10 Ekim tarihinde beyin ölümü tanısı konularak ailesi ile organ donörü olması konusunda izin alındı. Organ bağışı yaptılar. Merhuma Allah´tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yakınlarına böyle bir organ nakline vesile oldukları için minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hastamızın böbrekleri Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi´nden gelecek ekip tarafından diğer hastalarımıza nakledilecek, yine hastamızın kalbi Ege Üniversitesinden gelecek bir ekip tarafından nakil için kullanılacak. , karaciğeri Ankara Gazi Üniversitesinden bir ekip şuan uçak ile yolda kısa sürede hastanemize intikali bekleniyor. Operasyonu gerçekleştirmek üzere burada olacaklar. Organ naklinin önemi tarafımızca daha öncede dile getirdiğimiz şekilde; bir kişinin vefatıyla gördüğünüz gibi 4 kişinin canına can katmış olacak. Organ bağışını tüm halkımıza, bilinçlendirmek ve yaygınlaştırmak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz.?dedi.



Anahtar Kelimeler: kişiye umut oldu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli