40. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.

40. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.

BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN İSMET İNÖNÜ'NÜN ÖLÜM YIL DÖNÜMܔ ANMA MESAJI…

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, lâik ve demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucularından, seçkin devlet ve siyaset adamı Cumhurbaşkanı İsmet İnönü`yü aramızdan ayrılışının 40. yıldönümünde saygıyla ve özlemle anıyorum.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün en büyük destekçisi ve aynı zamanda dava arkadaşı İsmet İnönü, Cumhuriyet`le başlatılan değişim ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesinde, devrimlerin yaşama geçirilmesinde önemli rol oynamış, kişiliği, kararları, düşünceleri, ilkeli çalışmaları ve hizmetleri ile Ulusumuzun büyük sevgisini ve saygısını kazanmıştır.

Ulusal Kurtuluş mücadelesinin en önemli komutanlarından biri olarak cephelerde savaşan İsmet İnönü, kendi adını taşıyan I. ve II. İnönü Savaşlarında gösterdiği askeri başarılarla Batı Cephesi’nde işgal devletlerine ilerleme imkanı tanımayarak büyük bir başarı göstermiştir. Askeri alanda gösterdiği üstün başarıları siyasal hayatına da taşına İsmet İnönü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını ve egemenliğini onaylayan, Sevr Antlaşması ve Mondros Mütarekesi’ni geçersiz kılan Lozan Antlaşması’nı imzalayan bir siyasi dehaydı. 

Günümüzde bile Laik Cumhuriyetimizin değerlerini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini içine sindiremeyenlerin İsmet Paşa’ya karşı sergiledikleri tutum ve tavırlarla asıl hedeflerinin ne olduğu herkesin bildiği bir gerçektir. Ancak unutulmamalıdır ki, askeri ve siyasal yaşamında gösterdiği üstün hizmetler ve başarılarla önemli izler bırakmış olan İsmet İnönü’yü acımasızca eleştirenler ve hatta yargılayanlar, halkımızın vicdanında kapanması zor yaralar açmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Cumhuriyetimizin 2. Cumhurbaşkanımız, büyük askeri ve siyaset dehası olan Milli Şef İsmet İnönü’yü saygı ve sevgiyle anıyorum…    

                                                         Sedat   PEKEL                                                                                                                                                                                        Belediye Başkanı



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı