40 yıldır vizyondan düşmeyen o filmin merak edilen sonucu yapay zekaya soruldu.

40 yıldır vizyondan düşmeyen o filmin merak edilen sonucu yapay zekaya soruldu.

Selvi Boylum Al Yazmalım 'da, Asya, İlyas'ı tercih etseydi ne olurdu?

Türkan Şoray'ın doğum gününde yapay zekaya sordular: Asya, İlyas'ı tercih etseydi ne olurdu?

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, 78 yaşına girdi. Sultanın doğum gününde yapay zekaya sordular, Cengiz Aytmatov'un ünlü romanı Kırmızı Eşarp'tan uyarlanan Selvi Boylum Al Yazmalım filminin sonunda Asya, İlyas'ı tercih etseydi ne olurdu?

Türk sinemasının sultanı lakaplı, ünlü oyuncu Türkan Şoray 78 yaşına bastı. Türkan Şoray'ın doğum gününde Selvi Boylum Al Yazmalım filminde "Asya, İlyas'ı tercih etmiş olsaydı ne olurdu?", diye yapay zekaya soruldu. 

Cengiz Aytmatov'un ünlü romanı Kırmızı Eşarp'tan uyarlanan ve Atıf Yılmaz yönetmenliğinde 1978 yılında gösterime giren Selvi Boylum Al Yazmalım, Türk sinemasının en kült filmleri arasında yer alıyor.  Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın oyunculukları ile devleştiği film, Altın Portakal'da da pek çok ödülle taçlandırıldı.

Peki ama filmin sonunda Asya, İlyas'ı tercih etseydi ne olurdu?

Yapay zekaya sorulan ilk soru, "Asya, İlyas'ı tercih etseydi ne olurdu?" oldu.

Yapay zekanın verdiği yanıt, şöyle:

"Bu, bir hayal gücü sorusu. Filmin sonunda Asya, İlyas'ı terk edip Cemşit ile evleniyor. Eğer Asya, İlyas'ı tercih etseydi, belki de mutlu olamayacaktı. Çünkü İlyas, Asya'ya karşı sadakatsiz ve şiddetli davranmıştı. Ayrıca İlyas, Asya'nın oğlu Samet'i de kabul etmemişti. Bu yüzden Asya, İlyas'ı tercih etse bile, onunla huzurlu bir hayat sürmesi zor görünüyor."

İkinci soruda ise: "Asya'nın kararı doğru muydu?" şeklinde sorulan soruya, yapay zeka tarafından,

"Bu, bir fikir sorusu. Asya'nın kararı, onun için doğru olabilir. Çünkü Asya, İlyas'ın kendisine zarar verdiğini ve değişmediğini görmüştü. Cemşit ise Asya'ya sevgi ve saygı göstermişti. Asya, Cemşit ile evlenerek hem kendisine hem de oğluna daha iyi bir gelecek sağlamış olabilir. Ancak bu kararın doğruluğu, izleyicinin bakış açısına da bağlıdır. Bazı izleyiciler, Asya'nın İlyas'a sadık kalmasını veya onu affetmesini isteyebilirler." şeklinde cevap verildi.      Kaynak: Mürekkephaber



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı