4+4+4`ün memnun ettiği kesim de var

4+4+4`ün memnun ettiği kesim de var

Eğitim sistemine getirilen 4+4+4 uygulamasıyla birlikte 66 aylık 120 bin çocuğun okula başlaması oyuncak sektörünün yüzünü güldürdü




4+4+4 oyuncak sektörünün yüzünü güldürdü


Eğitim
sistemine getirilen 4+4+4 uygulamasıyla birlikte 66 aylık 120 bin çocuğun okula başlaması oyuncak sektörünü de hareketlendirdi. Öğrencilerin ilk haftalarını oyunla geçirmesi ve okul kütüphanelerine oyun köşesi uygulaması oyuncak firmalarının yüzünü güldürdü.

Ahşaptan ürettiği organik oyuncakları dünyanın pek çok ülkesine ihraç eden Neva Toys'un Yönetim Kurulu Başkanı Murat Etli yaptığı açıklamada, eğitim sistemine getirilen 4+4+4 uygulamasının oyuncak sektörünün yüzünü güldürdüğünü vurguladı.

Firma olarak Türkiye genelinde anaokulu ve kreşlere organik oyuncaklar ürettiklerini belirten Murat Etli, Yeni eğitim sistemiyle birlikte ilköğretim okullarından da talepler almaya başladık. Gerek ders müfredatı gerekse de kütüphaneler 66 aylık öğrencilere göre dizayn edilmeye başlandı. Öğrenciler için oyun dersleri konulması, kütüphanelere oyuncaklar alınması uygulaması başlatıldı.

Bu kapsamda pilot olarak seçilen okullarda ilk uygulamalar başladı. Ürünlerimizin tamamen organik boya ve bakteri barındırmayan kayın ağacından üretilmesi nedeniyle ciddi siparişler almaya başladık. Zeka geliştirici oyun setlerimiz başta olmak üzere kütüphanelerde ve okul sınıflarına ürünlerimiz girdi” diye konuştu.

-ORGANİK OYUNCAKLARI DÜNYAYA SATIYOR-
Ucuz ve sağlıksız Çin mallarına karşı ahşap oyuncaklar üretmeye başladıklarını vurgulayan Murat Etli, Anadolu'nun kaybolmaya yüz tutmuş topaç, fırıldak, Nasrettin Hoca ve Karagöz-Hacivat gibi oyuncakları yeniden ürettiklerini dile getirdi. Etli, 3 yıl gibi kısa bir zamanda ürün çeşidini 20'den 100'e çıkardık. Bakteri barındırmayan kayın ağacı ve doğal boya kullanılarak üretilen oyuncaklarımız zincir mağazalarda hatta organik mağazalarda bile satılmaya başlandı. Almanya, Cezayir, Irak ve Azerbaycan'a ihracat yapıyoruz. İngiltere, Fransa ve ABD ile ihracat görüşmelerimizde sona yaklaştık” dedi.

ÇİN MALLARIYLA MÜCADELE İÇİN KAR MARJINI SINIRLI TUTTUK”
Avrupa ve ABD'de plastik oyuncaklar sağlıksız oldukları gerekçesiyle toplatılmaya başlandığını dile getiren Murat Etli, son yıllarda Türkiye'de de bu bilinç ailelere yerleşmeye başladığını vurguladı. Çocukların cildine temas eden ağızlarına götürdükleri oyuncakların doğal malzemeden üretilmesi yönünde ciddi bir talep olduğunu belirten Etli, Tüm oyuncaklarımızda kullanılan boyalar organik sertifikasına ve tüm ürünlerimiz de ‘CE' belgesine sahip. 3 yılda beklentimizin üzerinde büyüyerek pazar liderliğine ulaştık. 2012 yılında yurt dışı pazarlara odaklandık.

İlk etapta AB ülkeleriyle başladığımız ihracata ABD ve Uzakdoğu ülkeleriyle devam edeceğiz. İstanbul`da ürettiğimiz tamamen yerli ahşap oyuncaklarda Çin mallarıyla mücadele etmek için kar marjını sınırlı tuttuk. Bu işe başlarken ticari kaygılardan ziyade yeni bir akım oluşturmayı ve çocukları sağlıklı oyuncaklarla tanıştırmayı hedefledik” ifadelerini kullandı.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli