45 girişimci kadın çiftçiye sertifika verildi.

45 girişimci kadın çiftçiye sertifika verildi.

Yalova Atatürk bahçe kültürleri merkez araştırma enstitüsü müdürlüğü işbirliğiyle tıbbi ve aromatik bitkiler kursunu tamamlayan 45 girişimci kadın çiftçiye sertifikaları verildi.

Kadın çiftçiler tarımsal yeniliklerle buluşuyor programı kapsamında "Bandırma Aronya bitkisi ile tanışıyor projesi" sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle uygulanan tıbbi ve aromatik bitkiler kursunu başarılı bir şekilde tamamlayan 45 girişimci kadın çiftçiye sertifikaları takdim edildi.

Yapılan sertifika töreninde İl Müdürümüz Erkan Alkan, tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler tarafından öğrenilmesi, kadın çiftçilerin üretimde daha etkin rol almasını teşvik etmek amacıyla 45 girişimci kadın çiftçiye sertifikaları ile birlikte aronya fidanı hediye etti.

Sertifika dağıtım töreninde İl Müdürümüz Erkan Alkan aronya gibi alternatif ürünlerin bölge ekonomisine katma değer sağlaması amacıyla üretime kazandırılmasının ve kadın kooperatiflerinin önemini vurguladı.

Bandırma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen programa İl Müdürümüz Erkan Alkan, KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Deniz Timurçin, Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürü Salih Aksu, Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cüneyt Taşkın, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Ali Kuytul, Bandırma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Güngörmez ile girişimci kadın çiftçiler katıldı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı