4 katlısını istemedik, 6 katlısını gönderdiler

4 katlısını istemedik, 6 katlısını gönderdiler

Bandırma gerçekten traji komik olayların kenti oldu. 4 katlı yüzen ahır'ı istemedik, 6 katlısını gönderdiler.. İl olmayı beklerken, Angus şehri olduk!...

Bandırma'da yaşamak gerçekten zor, hem zor,  hem de bir o kadar anlaşılması zor bir kent… Bir taraftan İl olma arzusu ile yıllardır yanıp tutuşurken "Limanımız var, Hava alanımız var, Demir yolumuz var, Karayolları bağlantılarımız var, dahası mı?  Köprülü kavşağımız var, Dal-çık'ımız var, Onlarca ilde olmayan TFF 1. Lig'de mücadele eden aslanlar gibi mücadele eden Bandırmasporumuz var…

Varda var, var oğlu var…

Hep istedik, hep bekledik… Bir tek istemediğimiz otel gibi yüzen ahırlar ile Bandırma'ya boca edilen sığırları istemedik..

Kış kıyamet, afan ve tufan günlerde başımızı candan uzatamadığımız için görmedik, kokuyu da duymadık, sessiz ce ciğerlerimize çektiğimiz ahır kokusu taki Kurban bayramı tatilini fırsat bilip yazın göbeğinde sıcaklığın 30 derece olduğu bu günlerde limanı kaplayan devasa dört ayaklı turist gemilerini istemedik. 

Kurban dedik kurbanlık koyun gibi biz istemedikçe, daha büyüğünü gönderdiler, önceki hafta boşalan yüzen ahır 4 katlıydı, “İstemezük ” dedik bu hafta 6 katlısını gönderdiler…

Timur'un filleri gibi biraz daha sesimizi yükseltsek heralde 10 katlısını gönderecekler..

Şu halimize bakım dostlar.. 

Kasabın bıçağını yalayan kurbanlığa döndük…

Bu arada unutmadan günah çıkartman isteyen Şehrin Emin-i yaptığı açıklama ile konuya bürokratik mevzuat açıklaması getirdi.

Öyle ama onu kentin başına getiren insanlar açıklama değil çözüm bekliyor.

Şehrin Emin-i varken gidip çakı Ahmet'e dert yanacak değiller ya!…



Serhat ozar
4.07.2023 11:48:01
YILLARDIR CUMHURİYET MEYDANINDA SEYFİ ÇEKEN ÇEVRECİLERİ MİZAH NEREDE.BU YAZIYI KALEME ALANLARI KUTLUYORUM.DOĞRU TESPİTLER.

Bandırmalı mustafa
4.07.2023 21:39:17
Fikri takip yapmaktan vazgeçmeyen Bandırma Manşet gazetesini kutluyor, teşekkür ediyorum. Bandırma ne yazık ki hakettiği mevkiden gittikçe uzaklaşıyor. İl olma hayali peşinde koşarken mayıs esansına bürünmüş bir köy olma yolunda hızla ilerliyor. Şehremini ve bu şehrin "ileri gelenleri" (!) eminim eserleri ile gururlanıyorlardır. Hberde sayılan bandırma özelliklerine bir ilave yapalım; inanması güç ama bu köy irisi beldenin bir de üniversitesi var..

Bandirmali Ilhan
5.07.2023 23:30:38
Herşey iyi olacak beya... yaşasın laik cumhuriyet, yasasin çağdaş Bandırma, yaşasın çağdaşlık...

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı