5 dalda yarıştı

5 dalda yarıştı

Aleyna Karaca´nın Mersin yarışmalarında büyük başarısı

20 Nisan 2019 tarihinde Mersin´de yapılan ?Komple Atlet 1. Kademe Pentatlon? (100 Metre Engelli koşu, Yüksek Atlama, Gülle Atma, Uzun Atlama ve 800 Metre) yarışmalarına, Erdek´ten Aleyna KARACA´da katıldı.

Bu yarışmaya Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN ile birlikte giden Aleyna, PENTATLON´a dahil olan 5 dalda yarışarak, elde ettiği derecelerin toplamında birinci olmayı başardı.

/resimler/2019-4/22/2012412869745.jpg

2 kademe olarak yapılacak olan Komple Atlet Pentatlon Ligi´nin birinci kademe yarışmalarını çok iyi geçiren  Aleyna, 25-26 Mayıs 2019 tarihinde İzmir´de yapılacak olan bu ligin 2. Kademesi ve  aynı zamanda Türkiye Şampiyonluğu Finali özelliği taşıyacak olan yarışmada da güzel dereceler elde edip, iki kademede elde ettiği toplam puanlar ile yeni bir Türkiye Şampiyonluğunu daha kazanmak istiyor.

Yarışma hakkında açıklama yapan Aleyna´nın antrenörü Niyazi GÜLHAN; U-16 Yaş Grubuna ait olan Pentatlon yarışmaları oldukça zor olan bir yarışmadır. Sabah başlayıp gün boyu devam eden yarışmada sporcu ilk olarak 100 Metre Engelli Koşu yarışmasına girer. Bu yarışmanın devamında atlama dallarından birisi olan yüksek atlamada yarışır. Sonrasında atma dallarından birisi olan gülle atmada yarıştıktan sonra, yine atlama dallarından birisi olan uzun atlama branşında yarışır. Ve sporcu son olarak 800 metre koşu ile pentatlonu tamamlar. Sporcum Aleyna ile uzun yıllardır çalışıyoruz. Güzel bir yarış çıkardık. Ümit ediyorum ki İzmir´de yapılacak olan final yarışmalarında da iyi dereceler yapıp, Türkiye Şampiyonu olmayı başaracağız.

Biz vicdanımızla çalışıp, Erdek´li çocuklar için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizden desteğini esirgemeyen sevgili Erdek Halkı´na çok teşekkür ediyorum.



Anahtar Kelimeler: dalda yarıştı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli