50 öğrenci ile 3 öğretmen kayboldu

50 öğrenci ile 3 öğretmen kayboldu

Yalova`nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Teşvikiye Beldesi`nde bulunan Erikli Yaylası`na çıkan 50 öğrenci ile 3 öğretmen kayboldu.

Yalova`nın Çınarcık İlçesi’ne bağlı Teşvikiye Beldesi`nde bulunan Erikli Yaylası`na çıkan 50 öğrenci ile 3 öğretmen kayboldu. Jandarma ekipleri, yerini tespit ettiği 50 öğrenci ve öğretmenleri kurtarma çalışmalarını başlattı.

İstanbul`dan gezi amacıyla Yalova`nın Çınarcık ilçesindeki Erikli Yaylası`na çıkan 3 öğretmen nezaretindeki 53 Anadolu Lisesi öğrencisi, yoğun sis ve havanın kararması ile kayboldu. Haber verilmesi üzerine jandarma ekipleri, bulundukları bölge tespit edilen öğrenci kafilesine ulaşmak için harekete geçti.

İstanbul Kadıköy Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi`nde eğitim gören 53 öğrenci, 3 öğretmen nezaretinde gezmek için bugün Yalova`nın Çınarcık ilçesine geldi. Teşvikiye Beldesi`ne giden kafile daha sonra araçlarını bırakarak Erikli Yaylası`na çıkmak üzere yola çıktı. Bir süre sonra bastıran yağmur ve yoğun sisin ardından havanın da kararmasıyla kafile yolunu kaybetti. Bunun üzerine öğretmenler saat 18.45`te jandarmayı arayarak yardım istedi.

Yalova Jandarma Arama ve Kurtarma ekipleri, AFAD ile birlikte cep telefonundan yerlerini tespit ettikleri kafileyi kurtarmak için olay yerine hareket etti. Yetkililer yaptıkları görüşmelerde endişeli oldukları anlaşılan öğrenci kafilesinde herhangi bir yaralı olmadığını söylediler.

 



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli