50 Yıllık Çınar Devrildi

50 Yıllık Çınar Devrildi

Manyas halkı ilçede faaliyet gösteren İş Bankası’nın kapatılmasını istemiyor.

Manyas'ta yarım asırdır faaliyet gösteren Türkiye İş Bankası’nın Manyas Şubesi’ni kapatma kararı alması ilçede bomba etkisi yaratırken vatandaşlarda büyük bir  hayal kırıklığına neden oldu. Manyas halkı ilçede faaliyet gösteren İş Bankası’nın kapatılmasını istemiyor.
Manyas'ta alınan ani kapatma kararına tepki gösteren vatandaşlar banka yönetiminin aldığı bu kararı bir daha gözden geçirmesini isterlerken ilçedeki siyasilerin bankaya sahip çıkmalarını, bugün kapanan İş Bankası'nın yarın ilçede daha büyük sonuçlara neden olabileceğinin sinyali olduğunu söylediler.
İş bankası şubesinin kapatılma kararı alınmış olmasının   ilçe  gelişimine  bir  darbe daha  vuracağını belirten   vatandaşlar, İş Bankası'nın Manyas gibi güzide bir yerleşimde şube kapatması, Manyas'ın geleceği ile ilgili olumsuz sinyaller vermesi karşısında sessiz kalmanın  ilçe geleceğine ve gelecek nesillerine büyük zararlar vereceğini vurgularken “Şayet biz bugün banka şubemize sahip çıkmazsak, Manyas'ımızı geliştirmek ve yaşam standardı olarak daha yüksek seviyelere çıkarma çabamız varken, banka şubelerinin kapatılması bizim bu emeklerimize darbe vuracağı gibi, bizi hedeflerimizden uzaklaştırır ve yalnızlaştırır. Bu anlamda ilçede bulunan iktidarı, muhalefeti hepsi tek vücut olup bu kararın iptal edilmesi için mesai harcamalılar." dediler.
Bankaya olan tepkilerini de dile getiren vatandaşlar "Manyas'ta internet bankacılığı kullanmayı bilmeyen yaşlı insanlarımız var. Emeklilerimizin maaşlarını şubeye taşımak için promosyonlar dağıtıldı. Bu şekilde bir son olacaksa ne için bu insanlara promosyon vererek İş Bankası'nı tercih etmelerini söylediniz. Bu insanlara yazık değil mi? “Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün kurduğu İş Bankası’nın Manyas Şubesinin kapanmasını istemiyoruz. İş Bankasının kapanmasına karar verenler, keşke “sen sadece sen değilsin, bensin, benimsin,” diyen Mevlana’nın felsefesini biraz anlayabilseydiniz!” ifadelerine yer verdiler.".



Anahtar Kelimeler: Yıllık Çınar Devrildi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı