5 Aralık Kadın Hakları Gününde Konuştu

5 Aralık Kadın Hakları Gününde Konuştu

Muhtarlar Derneği Başkanı Hancıoğlu, 5 Aralık Kadın hakları gününde öğrencilere seslendi.

Bandırma Muhtarlar derneği Başkanı ve Haydar Çavuş Mahallesi Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu, 5 Aralık Kadın Hakları günü nedeni ile davet edildiği Birey Kolej Eğitim Kurumlarında konuştu.

Başkan Hancıoğlu, beraberinde Sunullah Mahallesi Muhtarı Şener Arabacılar, Paşakonak Mahallesi Muhtarı İshak Candar, Günaydın Mahallesi Muhtarı Sadiye Dirlik, Levent Mahallesi Muhtarı Netice Yalın ile birlikte geldiği Birey Eğitim kurumlarında kurum yönetimi tarafından karşılandıktan sonra çok amaçlı salona geçildi.

Başkan Nur Demir Hancıoğlu, Türkiye Cumhuriyetinde Kadın haklarının verilmesi Cumhuriyetten önce başlamış olsada, gerçek hakkın 1934 te Atatürk'ün direktifleri ile gerçekleşştiğini ve o süreçte gerek yerelde, gerekse genelde seçilerek temsil yetkisi kazanan Türk Kadınlarının Dünya kadınları ile mukayese edildiğinde çok şanslı olduklarını, ancak aradan geçen 85 yılın kadınları hehine artmak yerine azaldığını söyledi.

Bazı siyasi partilerin seçimlerde kadın kotası açıklamalarına karşın bu söylevin kağıtta kaldığını vurgulayarak Büyük Önder, ebedi başkomutan Mustafa kemal Atatürk'ün söylediği şekilde ulusal kalkınmanın kadını ile erkeği ile eşit temsil yetkisinin kazanımı ile mümkün olacağının altını çizdi.

Başkan Hancıoğlu, muhtarlıklarda, azalıklarda, Belediye meclisleri ve Başkanlıklarda, il genel meclislerinde ve parlomento'dan rakamlar vererek kadın temsilcilerin çok az ve yetersiz olduğunu söyledi.

"Erkeği doğuran'da kadındır." diyen Hancıoğlu, son günlerdeki kadın cinayetleri ve işkencelerin aydınlanmadan yoksun bir neslin yetişmesinden kaynakladığını, bunun için kadını ile erkeği ile daha çok aydınlanmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli