5`i bayan 32 kişi göz altında

5`i bayan 32 kişi göz altında

Bandırma`da, Gezi parkı destek eyleminde son sözü panzer, cop ve biber gazı söyledi.





Bandırma Cumhuriyet alanında devame den gezi parkı destekçilerine sert müdalale geldi.

Uzun süre sessizliğini koruyan Bandırma polisi Akşam tavrını değiştirdi ve eylemcilerin üzerine panzer, cop ve biber gazı ile saldırdı.

yaralı ve tutukluların bulunduğu eylemci grubu orantısız güç kullanımı karşısında sosk aralarına dağılarak canlarını kurtarmaya çalışırken sokakta bulunan vatandaşlar ile evlerden tencere kapak vurulmasıyla kendilerine destek deldi.

Bandırma Cumhuriyet Meydanında büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Gezi Parkı protestocularına Polis akşam saatlerinden sert bir şekilde müdahale etti. Dün on binlerce insanın bir araya gelerek Bandırma'da daha önce görülmemiş nitelikteki protestosundan sonra bugünde aynı şekilde bine yakın insan saat 21.00'de Cumhuriyet Meydanında toplanmaya başladı. Kısa süreden Bandırma halkından da destek gören protesto, Cumhuriyet meydanında atılan sloganlar sonrasında yürüyüşe dönüştü.



YÜZLERCE GENÇ HÜKÜMET İSTİFA” DEDİ

Meydandaki kalabalık Sevgi yolundan yürüyüşe geçerek "Hükümeti istifaya" diye sloganlar attı. Sevgi yolu sonunda Polis göstericilerin önüne geçerek durdurdu. Burada kısa süreli bir oturma eylemi yapan ve sloganlar atan grup; Polis ekiplerine yürüyüş yapmak istediklerini söyledi. Grup daha sonra polis ekiplerinin izin vermesi ile kontrollü olarak İnönü Caddesi, Işıklı Kavşak ve Cumhuriyet Caddesi istikametine yürüyüşe geçti.



EZAN OKUNURKEN MÜDAHALE

Bandırma Caddelerinde yürüyüşün ardından Haydarçavuş Cami önünde duran gruptan bazı kişiler yürüyüşün devam etmesini isterken, grubun yürüyüşe devam etme isteğine Polis izin vermedi. Polis ile cami önünde karşı karşıya gelen göstericilere, yatsı ezanı okunurken Polis biber gazı ve coplarla müdahale etti. Polis'in müdahalesi ile Cumhuriyet Meydanına doğru kaçan göstericilerin ardından Polis biber gazı sıkarak kovalamaya başladı.



YİNE ORANTISIZ GÜÇ


Gaz bombalarından kaçan gençlerin peşinden giden Polis, orantısız güç kullanarak civarda bulunan kafe ve barlara sığınan göstericilere biber gazı ve coplarla müdahale etti. Birçok genci coplayarak gözaltına alan Polis; ayrıca göstericilerin sığındığı birçok mekâna giderek göstericileri gözaltına aldı. Bu arada civarda bulunan Bandırma Halkı da Polis'in orantısız gücünden oldukça etkilendi.




BANKTA OTURAN GENCE SERT MÜDAHALE


Polis'in orantısız müdahalesinde civarda bulunan ve gösteriler ile hiçbir alakası olmayan halkta nasibini aldı. Cumhuriyet Meydanında bulunan bankta oturan bir gence polis sert bir şekilde gözaltına aldı. Aynı anda birden fazla polis gence coplarla darp ederek gözaltına aldı.

Sert müdahale sonrası Cumhuriyet Meydanı ve civar sokaklara dağılan göstericilere uzunca bir süre kovalama ile müdahale edildi. Müdahale ve kovalama ardından Cumhuriyet Meydanı`na gelen panzerle toplanan ufak çaplı gruplara tazyikli suyla müdahale edildi. 



HALKTAN POLİSE BÜYÜK TEPKİ

Şehit Süleyman Bey Caddesi ve civarında coplarla ve gaz bombası ile göstericilere müdahale eden polise vatandaşlardan da büyük bir tepki geldi. Bandırma caddelerinin tamamı etkilenecek şekilde gelen müdahale halk tarafında büyük bir tepki yarattı. Olay esnasında araçlarıyla caddeden geçen vatandaşlar kornalarıyla polisin sert müdahalesini protesto etti. Cadde boyunca toplanan on binlerce vatandaş ıslıklar ve sloganlara polise tepki gösterdi. Bu esnada evlerinin cam ve balkonlarından tencere ve tavaları çalıp evlerinin ışıklarını kapatıp açarak tepki gösterdi.



YOLDAN GEÇEN VATANDAŞLAR YARDIM ETTİ

Göstericiler dağıtan polis daha sonra Bandırma merkezinde bulunan ışıklarda set çekerek göstericilerin meydan girmesini engellemek istedi. Panzer ile de caddeyi kapatan polis çok sayıda gaz bombası kullandı. Gaz bombalarından etkilenen çok sayıda kişi yoldan geçen araçlarla ve 112 Acil Servis Ambulansları ile Bandırma Devlet Hastanesi`ne kaldırıldılar.



SAĞANAK YAĞIŞ ENGEL OLAMADI


Bu esnada başlayan sağanak yağış kısa sürede etkisini arttırarak göstericilerin direnişini olumsuz etkiledi. Buna rağmen dağılmayan kalabalık polisin geri çekilmesiyle tekrar Cumhuriyet Meydanı'na girdi.



GÖSTERİCİLER TEKRAR MEYDANDA


Polisin sert müdahalesiyle dağıtılan göstericiler tekrar meydana çıkarak Gezi Parkı Direnişi protestolarına devam ediyorlar. Açıklama yapan grup sözcüleri gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılıncaya kadar Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösterilerinin devam edeceğini belirtti.

Gece boyunca gösterilerin devam edeceği ve önümüzde ki günlerde de Bandırma gençliği olarak tüm yurtta olduğu gibi Gezi Parkına sahip çıkacakları belirtildi.







demokrat
4.06.2013 08:38:39
Türk kavramını önemsemeyenlere,T.C.ifadesini hazdemeyenlere;bebek katillerine kucak açanlara Büyük Türk Milletinin söylemesi gerekenler vardır.Bu vesile ağaç olur,gezi olur...Aslolan Vatan ,bayrak ve Türk Kimliğidir Dostlar...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli