65 yaş isyanı!

65 yaş isyanı!

Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığının bundan haberi var mı?

Vatandaşların haklı şikayeti:

"Erdek-Bandırma arasındaki seferlerde 65 yaş üzeri vatandaşların onurlarıyla oynanıyor"

Erdek-Bandırma arasında, 65 yaş üstü vatandaşlar için yapılan ücretsiz seferlerden şikayet ediliyor.

Vatandaşlar, şu açıklamayı yaptı:

"Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Erdek-Bandırma yolcu taşımacılığı yapan otobüs-minibüsler, günde 3 kez, yani sınırlı sayıda, 65 yaş üzeri yolcuları ücretsiz taşımaktadırlar. Ancak nedense bu yolcuları taşıma saatleri 06.50-11.20 ve 17.30 olarak değiştirilmiştir.

Yaşlılarımız çoğunlukla Bandırma´ya hastane için gitmektedirler. Yeni tarifeye göre 06.50 servisiyle gidilirse hastane daha açılmamış, 11.20´ye göre gidilirse öğle tatiline denk geldiğinden 1,5-2 saat beklemek zorunda kalmaktadırlar.

Bu ulaşımın daha uygun saatlere yaygınlaştırılması sağlanmalıdır.

Asıl yapılacak olan ise yaşlılarımızın tüm saatlerdeki otobüslere ücretsiz binmelerinin sağlanmasıdır. Bu ulaşımı belli saatlere uygulamak, bu hakkı kötü yönde kullanmak demektir. Çağdaş yaşamla, etik değerlerle tamamen ters ve onur kırıcıdır.

Ayrımcılığın ortadan kaldırılması isteğimizi gazeteniz aracılığıyla halkımıza ve yetkililere duyuruyorum."



RecepŞengöz
14.10.2021 14:12:19
Yorumlarınıza gönülden katılıyorum, bu denli onur kırıcı bir uygulamaya mâruz kalan, bu Ülkeye yıllarca emek veren, aksatmaksızın çok fedakar katkıda bulunan emeklilere reva görülen bu uygulama ya mutlaka bir karşılık verilecektir.Herkim ki bizlere bu kadarını uygun görüyorsa bilmeli ki bu ikinci sınıf muamele görenlerin vebalini taşımaktadır ve bununda bir yaptırımı olacaktır. Saygılarımla

Anahtar Kelimeler: isyanı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli