%69 luk başarı

%69 luk başarı

Gönen`de liseyi bitiren 748 öğrencinin 717 si sınavları Üniversite sınavlarını kazandı

Gönen`de, Kaymakam Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz ile Emniyet Müdürü Umut Ede Gönen’den başarılı bir lise eğitim sonrasında üniversitelerin değişik bölüm ve programlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerle bir araya geldi.

Gönen`deki buluşma yemeği Termal Yıldız Otel’de yapıldı.

Buluşmaya katılan öğrencilerin sayısı oldukça yüksek oldu. Okul müdürleri, dersane yöneticileri ile bazı öğretmenler ve ülkemizin yakın gelecekte şekillenecek yapısının mimarları kalabalık bir öğrenci grubunun hazır bulunduğu toplantıda Kaymakam Hüseyin Parlak bir konuşma yaptı.

Gönen’den bu eğitim ve öğretim yılında 748 öğrencinin lise eğitimini tamamladığını, 717’sinin üniversite sınavlarına girdiğini, 268 öğrencinin 4 yıllık lisans 226 öğrencinin de 2 yıllık önlisans kaydı elde ettiğini söyledi.

Kaymakam, bunun da toplamda % 69’luk bir yerleşme başarısı olduğunu açıkladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz öğrencilerin tamamını kutladı ve bundan sonraki hayatlarında da başarılar diledi.

Hiçbir öğrencilerinin maddi sıkıntıları nedeniyle eğitim dışı kalmasını kabul edemeyeceklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz bu noktada Gönen’de başarılan devlet-vatandaş işbirliği örneklerini somutlaştırarak açıkladığı konuşmasında örgün eğitimin yararlı ve vazgeçilmezliğine vurgu yaptı.

Bu bilgiler beraberinde ilçedeki okuldışı kalma oranının Balıkesir ölçeğinde en düşük seviyede gerçekleşmesinin sevindirici olduğu belirtti.

Başarılı liselerimiz ve oranları ise şöyle gerçekleşti;*Gönen Anadolu Lisesi  % 86,Gönen İmam Hatip Lisesi % 41*Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi % 85,*Gönen Anadolu İ.H. Lisesi % 36*Gönen Meslek ve Kız Meslek Lisesi % 81, *Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi % ?Bu başarı oranları sonrasında üniversiteye yerleşme dağılımları ise;*Fen ve Edebiyat Fakültesi 56,*İlahiyat Fakültesi 7*Eğitim Fakültesi 46,*Sağlık Bilimleri 18,*Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi 41,*Kamu Yönetimi-Hukuk 12,*Veterinerlik 5,  *Eczacılık 2*Tıp 2,*İktisat-İşletme-Maliye-Gazetecilik 73.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz Belediye Başkanı Hüseyin Yakar Gönen`in eğitimde başarı çıtasının yükselmiş olmasından duyduğu kıvancı katılımcılarla paylaşarak iyi dileklerini ifade edip  katılımcı öğrencilere başarılar diledi.

Bu başarıda emeği geçen veli ve öğretmenleri kutladı, öğrencilere geleceğe iyi hazırlanmaları konusunda öğütlerde bulundu.

Kaymakam Hüseyin Parlak ise heyecanlı günlerin başladığına vurgu yaparak başladığı konuşmasında geçici başarılar yerine kalıcı başarılardan ve uygulamaya dönüşmesinden bahsetti.

Mutlu, üretken ve başarılı bireylerin toplumu yönlendirdiğini, geleceğe bakarken yanlı ve kişisel düşünülmemesini isteyerek insanlığın tamamına yararlı hizmetlerin önemsenmesini istedi.

Kültür tarihimizin sembol kişilerinden Prof.Dr. Ali Fuat Başgil’in eserlerinden üniversite gençliğine öğütlerle örnekler veren Kaymakam Hüseyin Parlak, konu kapsamında bazı öğrencilerle bire bir diyaloglara girdi, başarı dileklerinde bulundu.

Kaymakam Hüseyin Parlak yaptığı günün konuşması sonrasında katılımcılara jest olarak öğle yemeği ikramı yapıldı, günün anısına toplu fotoğraf çekildi.

 A.Kamil ILGAZLI-GÖNEN



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli