6 Ziraat Odasından ortak açıklama

6 Ziraat Odasından ortak açıklama

6 Ziraat Odası Başkanından Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa'ya Sert Tepki!

Orhangazi wep tv'den Fatih Mısır'ın haberine göre 6 Ziraat Odası Başkanı ortak bir açıklama ile Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa'ya sert tepki gösterdi.

Orhangazi wep tv'den Fatih Mısır'ın haberine göre; 

Bursa’ya bağlı 6 ilçenin Ziraat Odaları Başkanları, Zeytin fiyatlarının açıklanmasına günler kala Orhangazi’de bir araya geldi. Ziraat odaları Başkanları zeytin maliyetlerinin bu yıl aşırı yükseldiğini belirterek, Tarım Kredi Kooperatifi’nin bu yıl tüccar aracılığı ile zeytin alımı yapacağını duyurmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirttiler. Oda başkanları zeytin fiyatları, belirlenecek fiyatlar konusunda da Marmarabirlik Genel Başkanı Hidamet Asa’nın kendilerini yok saymasına da tepki gösterdi.

Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Dinçer Dimrit, Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ercan Barutçu, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Erdoğan Yıldız, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu ve Osmangazi Ziraat Odası Başkanı İsmail Altınkaya, zeytin fiyatlarının açıklanmasına günler kala Orhangazi Ziraat odası’nda bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Tarım Kredi’nin tüccar üzerinden zeytin alımı yapacak olması kabul edilemez

Oda Başkanları zeytin üretim maliyetleri ve yeni sezon öncesi durum değerlendirmesi öncesinde yaptıkları toplantının ardından bir de basın bildirisi yayınladılar. Ziraat Odaları Başkanları, Tarım Kredi Kooperatifi’nin bu yıl zeytin alımlarını Tüccar üzerinden yapılacak olmasına sert tepki göstererek, böyle bir durumda ekspertizler de haliyle Tüccarın adamları olacağı için bu yöntem, usulsüzlüklere de açık bir durumdur. Tarım Kredi Kooperatifleri Tüccarın değil, üreticinin haklarını korumak üzere kurulmuştur.  Bu yöntem ile üreticinin değil, tüccarın haklarını ön plana çıkarmış olacaktır diye görüş belirttiler.

Hidamet Asa’ya tepki

6 ilçenin Ziraat Odaları başkanları hazırladıkları ortak bildiride Marmarabirlik Hidamet Asa ile ilgili de iddialarda bulunarak, Hidamet Asa 2 kez Tarım Kredi Kooperatifi ile görüşüp zeytin fiyatlarının yükseltilmemesi talebinde bulunmuş. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ayrıca Ziraat Odaları Başkanları olarak zeytin fiyatları, üretim maliyetleri gibi konuları görüşmek üzere randevu talebinde bulunduklarını ancak bu taleplerinin kabul görmediğini de belirterek, ancak biz çiftçinin taleplerini kendisine ileteceğimizi bildirmemize rağmen “Ben kimseye şov yaptırmam” yanıtı aldık. Bu tavır son derece yanlıştır dediler.

Tepkilerimizi sürdüreceğiz

Ziraat Odaları Başkanları yaptıkları açıklamada Tarım Kredi Kooperatifi’nin de Hidamet Asa’nın da üreticinin değil, tüccarın çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, bizler bu konuda gerekli her türlü tepkimizi ortaya koyacağız. Gerekirse çiftçilerimizle birlikte her türlü eylemi yapacağımızı da belirtmek isteriz diyerek açıklamalarını tamamladılar.



Anahtar Kelimeler: Ziraat Odasından ortak açıklama
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı