7 bin ton buğday alındı

7 bin ton buğday alındı

114 bin dekar buğday, 17 bin dekar arpa, 87 bin dekar ayçiçeği, 24 bin 500 dekar kanola ve 25 bin dekar mısır ekildi

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin açıklaması:

?10 Haziran´dan bugüne kadar 7 bin ton buğday 2 bin 500 ton Kanola 2 bin ton civarında da arpa borsamız satış salonda işlem gördü.?

/resimler/2019-7/3/1310344432630.jpg

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin hasat dönemi ile ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Sezgin, 2009 yılında bölgede 114 bin dekar buğday, 17 bin dekar arpa, 87 bin dekar ayçiçeği, 24bin 500 dekar kanola ve 25 bin dekar mısır ekildiğini söyledi

 Sezgin şunları aktardı ; ? Yeni hasat sezonu Ülkemize Bölgemize, şehrimize, çiftçimize ve Borsamız camiasına hayırlı uğurlu ve bereketli olsun.10 Haziran 2019 günü borsamıza ilk ürün buğday arpa ve Kanola birlikte geldi.10 Haziran´dan bugüne kadar 7 bin ton buğday 2 bin 500 ton Kanola 2 bin ton civarında da arpa borsamız satış salonunda işlem gördü.

Üreticiler bu yılki rekolteden oldukça memnun olduklarını söylüyorlar yani verimler yüksek. Bandırma ve çevresinde süne yok denecek kadar az. Buğday kalitesi iyi denilebilir.Üreticilerimiz bu yılda farklılıklarını gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyorum.

Bandırma Ticaret Borsası satış salonunda oluşan fiyatlar bölgedeki tarım ticaretinde etkili olmaktadır. Satış salonumuzda satılan ürünlerin fiyatları bölgedeki en yüksek fiyatlardır. TMO Bandırma Şube Müdürlüğü´de Borsamız satış salonundan alım yapmaktadır.

Bandırma Ticaret Borsasına Çevre il ve ilçelerden de oldukça yüklü miktarlarda ürün gelmektedir. Bandırma Ticaret Borsası´nın üreticiye ve üyelerimize sağladığı güvenli ,adaletli satış sistemi ve fiyat oluşumu açısından değerlendirildiğinde bölge çiftçisi borsamıza ürünü getirerek bu güvenli ortamda ürününü satmayı tercih etmektedir.

Borsamız üyeleri de satış salonumuzdan almış oldukları kaliteli ürünleri ülkenin her tarafına pazarlanmasını sağlayarak bölgemiz buğdayın marka haline getirmişlerdir. Şehrimiz ekonomisine katkı anlamında değerlendirildiğinde işlem hacmi bakımından önemli bir faaliyeti yerine getirmektedirler. Dürüst, prensipli ve çalışkan Üyelerimiz de bir tebriki hakkediyor sanıyorum.

Başka bir konuya daha değinmek istiyorum Türkiye Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketi daha önceki açıklamalarımda belirttiğim üzere kurulmuştu. Borsamızda bu şirketin ortakları arasındadır. Ayrıca Bandırma Ticaret Borsası Turib(Türkiye Ürün İhtisas Borsası) acentasıdır. Türib´e kayıt olmak isteyenlerin Borsamız dan elde edecekleri evrakları tamamlayıp Borsamıza teslim ettikleri taktirdeTürib kayıtları Borsamız yetkililerince yapılmaktadır.Türib kaydını yaptırmak isteyen Borsamız üyesi veya üyesi olmayan işletmelerimiz çiftçilerimiz yatırımcı olarak kayıtlarını yaptırma imkanına kavuşacaklardır. Yakın zamanda Türkiye ürün ihtisas borsasının işlemlere başlayacağı söyleniyor. Bizim Borsa Bandırma Aracılık hiz. Anonim Şirketimiz var. Bu şirketi de bu kapsamda Türkiye´de ilk olarak konusunda aracı kurum haline getirmeye gayret göstereceğiz. Emsallerimiz arasında Öncü kurum olma özelliğimizi sürdüreceğimizi sanıyorum.?dedi. Ahmet PESEN

/resimler/2019-7/3/1310586464145.jpg



Anahtar Kelimeler: buğday alındı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli