``70 Yıldır Sporun İçinde`` 87 YAŞINDAKİ İHTİYAR DELİKANLI NECDET ORAN, SAHALARDAN KOPAMIYOR

``70 Yıldır Sporun İçinde``  87 YAŞINDAKİ İHTİYAR DELİKANLI NECDET ORAN, SAHALARDAN KOPAMIYOR

 

Futbol topu ile 16 yaşında, Sakarya Güneş Kulübü`nde tanışan Oran, hava astsubayı olarak göreve başlamasının ardından, futbol yaşamını Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sürdürerek, İzmir Harp Okulu, Eskişehir, Balıkesir ve Diyarbakır Havagücü takımlarında, santrafor mevkiinde sürdürdü. Silahlı Kuvvetler`in güç takımlarında 20 yıl süreyle kaptanlık pazubandını kimseye kaptırmayan, birçok şampiyonluklar yaşayan ve 70 yıldır sporun içinde bulunan ``Cici Necdet`` lakaplı Necdet Oran, Futbol Federasyonu Antrenörler Kurulu Üyeliği görevini üstlenerek yüzlerce antrenör yetiştirdi.

Basketbol, boks, halter ve güreş milli hakemliği lisansları da bulunan Oran`ı Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alırken, Galatasaray renklerine bağlamak istediyse de, tazminatını da ödemesine karşın birlik komutanı izin vermedi.

87 yaşında olmasına karşın halen futboldan kopamayarak, Bandırma`nın Paşakonak Mahallesi`nde boş bir alanda birçok futbolcu yetiştirip kulüplere gönderen Necdet Oran, ``Bu yaşımda bile gençlerle uğraşmayı çok seviyorum. Türk sporunun gelişmesi için alt yapıya büyük önem verilmesi gerekir``dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı