73 ilin kadın muhtarları Bandırma´da buluştu

73 ilin kadın muhtarları Bandırma´da buluştu

73 ilden gelen kadın muhtarların katıldığı ve 4 gün boyunca sürecek olan ?Kadın Muhtarlar Akademisi? start aldı.

/resimler/2017-12/16/1541395436194.jpg

    İçişleri Bakanlığı´nın desteği ile Bandırma Muhtarlar Derneği´nin hayata geçirdiği proje kapsamında, ülkenin farklı illerinden gelen kadınlar,  siyaset ve yerel yönetimler konusunda düzenlenen seminerlerde eğitim alacak. Son gün düzenlenecek çalıştayın ardından da sonuç raporu yayınlanacak.

TÜRKİYE KADIN MUHTARLAR ÇALIŞTAYI PROGRAMI İLE GÜNDEME DAMGASINI VURAN NUR DEMİR HANCIOĞLU YAPTIĞI AÇILIŞ KONUŞMASI İLE HEMCİNSLERİNDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDI.

    Projenin açılış konuşmasını yapan Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Haydar Çavuş Mahalle Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu, kadınların siyaset ve yerel yönetimlerde daha aktif olması amacıyla projeyi geliştirdiklerini belirterek, ülke genelinde ilk kez böyle bir projenin yapıldığına dikkat çekti. İstatistiki bilgileri de katılımcılar ile paylaşan Hancıoğlu ?kadın muhtarların sayısı genel itibariyle bir önce ki seçimlere göre % 40.2 artışla, genel muhtar sayısının % 1.3 sini oluşturmaktadır. Türkiye´de toplam 73 ilde kadın muhtarı bulunmakta olup Adıyaman,  Bitlis, Hakkâri, Iğdır, Muş, Batman, Şırnak, Sinop illerinde maalesef hiç kadın muhtarımız hiç bulunmamaktadır. Bu gün itibariyle en fazla kadın muhtar bulunan il İstanbul´dur? dedi. Projenin kadınların kişisel gelişimine kaktı sağlayacağının altını çizen Hancıoğlu ?Biz kadınlar burada alacağımız kişisel gelişim liderlik eğitimlerimizle, bu yönümüzü daha da ön plana çıkartıp, yerel yönetimlerde ve karar alma mekanizmalarına aktif katılmamıza daha çok imkân sağlayacaktır. Muhtarlık mevzuatı hakkında alacağımız eğitimlerle de, doğru bildiğimiz yanlışlarımızı ve işimizin gerekliliklerini daha iyi kavrayacağız. Bandırma´daki kadınlarımıza rol model olup, bu çalışmalarımızla kadınlarımızı muhtarlığa özendirecek olup, kadın muhtar sayısının artmasına katkı sağlayacağız? diye konuştu.

Bandırma Kaymakamlığına vekalet eden Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık Kadın Muhtar ve Kamu görevlileri ile çalışmaktan mutlu olduğunu söyledi.

    BAŞARI ÖYKÜLERİ RAPORLANACAK

    Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Palaz,  projenin son gününde kadın muhtarlar ve muhtar adayları ile bir araya gelerek sonuç raporu hazırlanacağına dikkat çekerek, kadıların başarı öykülerinin önemli olduğuna işaret etti. Palaz ? Bu projenin Bandırma´da gerçeklemesi umut ve gurur verici? Biz bu projeyi destekliyoruz.  Bizim asıl görevimiz son gün o çalıştayda siz kadın muhtar ve muhtar adayları ile bir araya gelerek, konferans yapacağız. Siz neler yaptığınızı, başarı öykülerinizi dinlemek istiyoruz. Bu başarıları artırmak için neler yapabiliriz bunu konuşacağız. Son günün verimli geçeceğine inanıyorum. Sizlerle çalışmak bizim için değerli olacak.? diye konuştu.

     Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen, Başkan Mirza´nın Umre ziyareti dolayısıyla bulunamadığını aktararak, Bandırma Belediyesi olarak muhtarlarla iş birliği içinde olduklarını ve destek olduklarını belirtti. Türkmen ? Kadın milletvekili sayımız olması gerekenin çok altında. Son yapılan seçimlerde 81 milletvekili girebildi. Sadece 2 kadın bakanımız var aynı sıkıntı yöneticiler, belediyeler içinde geçerli. Kadınların görev almaları ülkemizin gelişimine daha çok katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bandırma´da 3 olan kadın muhtar sayımızın artmasını bekliyoruz.? dedi.


     Erdek Kaymakamı ve Bandırma Kaymakam Vekili Ekrem Çalık, muhtarların devletin uzaktaki gözü kulağı olduğuna değinerek şunları söyledi; ?En yakın çalışma arkadaşlarımız muhtarlarımız. Uzaklardaki gözümüz kulağımız siz muhtarlarsınız. Muhtarlık başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere önemsenmiş düzenlenmeye gidilmiş sorunların çözülmesi sağlanmıştı. Türk toplumunda da kadının yeri bambaşkadır. Kadın her makam ve mevkie zarafet ve başarı getirir.? diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu,  Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar,  Süt üreticileri birliği başkanı ve Bezirci Muhtarı Özgür Bakan, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Kutay Sarı,  Adil Levent Coşkun, Bandırma Emekliler Derneği Başkanı Mitat Günüç ve Halit Akyol´a Türkiye Kadın Muhtarlar akademisine destekte bulundukları için plaketleri Kaymakam Ekrem Çalık tarafından verildi.

/resimler/2017-12/16/1542116686766.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli