84 lük delikanlı`dan sanat resitali

84 lük delikanlı`dan sanat resitali

Hayata Kimyagerlikle başlayıp, Ressamlık ve Bağlama imalatı ile sürdüren Ressam Ahmet Kenir aynı zamanda genç yeteneklere mihmandarlık yapıyor.

Bandırma`da müzik dünyası onu bağlama imalatçısı ustası,  Resim sanatı dünyası ise Ressam üstadı olarak tanıyor.

84 lük delikanlı ressam Ahmet Kenir, Bandırma Manşet`in bugün hayatın içinden konuğu oldu.

Son mesleği dedeni ile dostları onu ressam olarak tanısa da, o Bulgaristan göçmeni bir ailenin Eskişehir`e yerleştikten sonra dünyaya gelen çok yünlü bir kimlik. Ahmet Kendir 84 okul yıllarını Kimyager teknikeri olarak tamamladığı yıllarda Bandırma`lı müteşebbis iş adamı Recep Gencer`i tanıması ile yaşam ritmi değişiyor.

Askerlik sonrası Kütahya Azot sanayinin kurulmasında görev alan Kenir, daha sonraki yıllarda Bandırma`da Etibank`ın kurulması aşamasında Recep Gencer ile yolu  bir kez daha kesişir. Gencer Ülke sanayisine önemli lokomotif oluşturacak Etibank`ın tarla olan arazisinde yaratmak istediği şaheser tesiste kendisinin de katkısını ister. Böylece 18 Nisan 1965 Yılında bavulunu alarak hiç bilmediği Bandırma`nın yolunu tutan Ahmet Kenir işte o gün bugündür, yani  49 yıldır Bandırma`lı.

Ressam Ahmet Kenir`in Etibank`taki tekniker görevi 1985 yılında emeklilikle noktalanırken o boş zamanlarını süsleyen bağlama imalatı ile tuvallere dökülen  renklerin dansını biraz daha geliştirerek kendisine küçük bir atölye açar. Gün o gün, bu gün Ahmet Kenir Günaydın mahallesi pazar caddesindeki küçük ressam atölyesinde kendisinden feyz alan öğrencilerinin gözlerindeki meslek pırıltılarından büyük keyif alarak yaşamını sürdürüyor.

Ahmet Kenir, kendi dünyasını yaşadığı küçük atölyesinde hiç yalnız kalmıyor, zaman zaman dostları onu ziyaret ederek yaşamın ince ayrıntılarından kesitler anlatarak 84 lük delikanlının hayatına heyecan katıyorlar.

Ahmet Kenir, kendisini hala amatör olarak tanımlayarak mütevazılığından ödün vermeden memleket meselelerine de zaman ayırmayı ihmal etmiyor.  Bandırma`da seçime doğru hareketliliği yakından takip ederek damadı İşçi Partisi Belediye Başkan adayı Nuri Karataş  için şans dileğinde bulunuyor.

 

 



Murat Ergöz
25.01.2014 18:22:19
Ahmet amca,Allah sağlık uzun ömürler versin.Ellerinize sağlık.

  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı