86.Gazi Koşusu nefes kesecek

86.Gazi Koşusu nefes kesecek

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından beri düzenlenen ve Türk yarışçılığının derbisi olan 86. Gazi Koşusu, yarın Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.15'te başlayacak.




At yarışlarının en önemli organizasyonu olan 86. Gazi Koşusu, yarın İstanbul'da koşulacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından beri düzenlenen ve Türk yarışçılığının derbisi olan 86. Gazi Koşusu, yarın Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.15'te başlayacak.


2012 yılının şampiyonunu belirleyecek çim pistteki 2 bin 400 metrelik koşunun, birincilik ikramiyesi 1 milyon lira, ikincilik ikramiyesi 400 bin lira, üçüncülük ikramiyesi 200 bin lira, dördüncülük ikramiyesi de 100 bin lira olarak açıklandı.


86. Gazi Koşusu'nda bu yıl, yarış ikramiyesi, yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle toplam 2 milyon 500 bin 750 lira ikramiye ödenecek.


Şampiyonun sahibi 1 milyon 375 bin 750 lira kazanacak

Şampiyon olacak safkan, sahibine yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte 1 milyon 375 bin 750 lira kazandıracak.


Kazanan safkanın sahibi, aynı zamanda da yetiştiricisi ise yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretlerinin yanı sıra 250 bin lira daha elde edecek.


Koşuya 22 tay katılıyor

86. Gazi Koşusu'na 19'u erkek, 3'ü dişi olmak üzere toplam 22 tay katılacak.
İrlanda'nın dünyaca ünlü jokeyi Jamie Spencer da koşuda "Star Of Melih" ile yarışacak. 6 safkan ise tercihli start ile koşuya başlayacak.

Koşuya katılacak safkanlar:

86. Gazi Koşusu'nda yer alacak safkanlar, sahipleri, antrenörleri ve jokeyleri şunlar:


Atın Adı  Sahibi Antrenörü Jokey

1. Barkın İ. Gökalp Sofuoğlu Mehmet Demir Uğur Temur
2. Başkan Nexia Hayrullah Doğan Kemal Sağlam Yücel Bilik
3. Bulbasaur Tufan Adışen Yusuf Açıl Sinan Özen
4. Cihanım Osman Karaoğlan Sabri Bektaş Uğur Polat
5. Demirtütün Muammer Tütüncüler Adnan Emre Köse Bekir Gökçe
6. Domıno Effect Oğuz Yalçın Müceahit Kaya Ömer Kaya
7. Fast Ocean Besire Gündüzeli Sabri Arslan Murat Gündüzeli
8. Fast Stars Line Hakkı Yener Hasan Güney Fuat Çakar
9. Fort Lauderdale Özen Adalı Yücel Şimşek Nurettin Şen
10. King River Nevzat Seyok Rasim Tetik Sadettin Boyraz
11. Kopenhag Veysel Kahraman İbrahim Çak Ayhan Kurşun
12. Kronos T. İzzet Aksoy Ömer Güneli Gökhan Yıldız
13. Matador Yaşar Ahmet Göçmen Hasan Derinsu Halis Karataş
14. Pyramos Veysel Kahraman İbrahim Çak Arslan Birdal
15. Rain Shower Y. İrfan Sağanak Rasim Tetik Müslüm Çelik
16. Rampoldi Tracy Kuyumciyan Saim Keresteci Mehmet Kaya
17. Sanzatu Ayhan Giray Savaş Aydoğdi Erhan Yavuz
18. Serkan Bey İ. Hayati Tuğdaş Azmi Kurtuluş Kaya Kadir Tokaçoğlu
19. Star of Melih Vedat Sönmez İbrahim Çak Jamie Spencer
20. Air Born Ahmet Kılıçcıoğlu Kemal Savaş Mucur Gökhan Gökçe
21. Mihrimahal Reşat Öz Hasan Güney Akın Sözen
22. Rüya Kızım Ayşegül Kurtel Zafer Temuçin Özcan Yıldırım

Bu arada Kopenhag ve Pyramos eküri olarak koşacaklar.

ATLARIN GENEL DEĞERLENDİRMESİ ;

1.BARKIN Gazi 4.lüğü elde etmiş Miliç `in anneden kardeşi. Son 2200 çim yarışı etkiliydi. Bugün burada ilk kez gazi heyecanı yaşayacak olan Uğur TEMUR ile bu mükemmel heyecana ortak olacak. Galip Aydın Arıkan yetiştirdi ve Victory Galoop `un bu mücadeleyi yaşayacak ilk 2 tayından biri. Sait Akson Koşusu `nda 3. lük etme başarısı da gösterdi.

2.BAŞKAN NEXIA Yücel Bilik bu koşunun heyecanını ilk yaşayacak diğer bir jokeyimiz. İstanbul `da son yarışı olan KV-8 2100 çim yarışı kazanan Başkan Nexia ile bu heyecana ortak olacak. 10 startında 1 kez tabela dışı kaldı. Inspector ile 2007 yılında bu yarışı kazanan Hayrullah DOĞAN bu sene Başkan Nexia ile katılacak.

3.BALBASAUR Son yarışını kazanan S.Özen ile İzmir `den buraya gelen tay. Bu heyecanı ilk kez yaşayacak olan S.Özen ile yarışa iştirak edecek. 1994 yılında As JEt ile en büyük sürprize imza atarak kazanan Adışen Ekürisi burada koşacak.

4.CİHANIM Yabancı jokey J.Spencer start alacak. Ülkemizde 1 yarış koşmuş ve Endless Hall ile 4. olmuştu. Yurt dışında 2006 yılında 3 yarış koştu; Grand Ekinoks ile 3.lük, Win River Win ile 1.lik ve Sabırlı ise 5. lik elde etmiştir. Bu sene ise Vedat Sönmez `in Star Of Melih isimli safkanına binecek. Vedat Sönmez `in 3 kayıtlı tayı var. İkisi 3 yaşlı diğeri ise Sports Hero yavrusu ve 1 yaşlı. Anneden de güçlü bir orjini olan tay buradaki ciddi rakibi Matador Yaşar `ı iki kez geçme başarısı gösterdi.

5.DEMİRTÜTÜN 30 gün üzerinde start almamış 3 isimden biri. İzmir `den geliyor. İzmir kumunda da çiminde de etkili olmuş bir isim. Hep farklı jokeyle start almış bir isim. 10 startında 6 birincilik 2 ikincilik 1 üçüncülük bir de 4. lük elde ederek hiç tabela dışında kalmama başarısı gösterdi. Anneden koşan ilk tayı. Son 4 yarışını da kazanma başarı göstermiş bir isim. Bekir Gökçe `de taya ilk kez binecek. Sufi ile 2003 yılında kazanan Bekir Gökçe burada Demirtütün ile mücadele edecek.

6. DOMINO EFFECT Ömer Kaya ile bir kez start alan tecrübeli Domino Effect burada 16 yarış koşmuş grubun tecrübeli bir ismi. 17 yarışta 3 kez kazanma başarısı gösterdi. Ömer Kaya ile de 2. startı olacak. Hikmet Ayna tarafından yetiştirilen kalite bir isim. Anne tarafından güçlü bir kan hattı var.

7.FAST OCEAN Bursa `dan gelen Fast Ocean kendisibi tanıyan jokeyi Murat GÜNDÜZELİ ile bu heyecanı yaşayacak. Bu pistte 3 kez koşmuş ve herhangi bir derece elde edememiş bir isim.

8.FAST STARS LINE Bu pistte 14 kez start almış ve bu grubun tecrübeli isimleri arasında. Burada 1600 metreden daha uzun bir yaış koşmadı. Fuat ÇAKAR `ın da ilk kez binecek olması diğer dezavantajı. Ancak burada 14 yarışının 2 sinde tabela dışı kaldı. 9 unu kazandı. Kum çim ayırt etmeden kazanabildi.

9.FORT LAUDERDALE Gurubun en tecrübesiz ismi Nurettin ŞEN ile start alacak. Geçen sene tek yarış koşup kazandı. Bu sene ise iki GR yarışta bir 4.lük elde etti. Son yarışında N.Şen ile etkisizdi. Adalı ekürisinin kalite tayı anne tarafından çok güçlü bir kan hattı var. Burada terchli 17. kulvardan start alacak.

10.KING RIVER Gazi galibi kardeşi olan bu tay ahırdaşı Pan River `ın da anne-baba bir kardeşi. Nevzat Seyok bu sene de bu yarışı şampiyon safkanının kardeşi ile de kazanmayı istiyor. Yarış hayatına 1.likle başlayıp yeteneğini gösterdi. Ancak daha sonra 6 yarışta bir yarış kazanabildi. Son 2200 çim yarışında da etkiliydi. Burada da 2800 `de Pan River ile kazandığı başarıyı tekrarlamak isteyecektir.

11.KOPENHAG Pyramos `un ekürisi burada Ayhan Kurşun ile start alacak. Ayhan Kurşun 2 taya da yeterince binmiş. İstanbulda 1600 `da 2.lik elde edip 1800 de bu tay ile kazanmış. 2200 son çim yarışı da tatminkardı. Burada ekürisi ile birlikte şanslı görünüyor.

12.KRONOS Son yarışını Bursa `da koşup 2200 çimde kazanıp buraya geldi. Bu pistte de 1600 metreden uzun bir tecrübesi yok. 11 yarışta 2 birinciliği var. Son yarışını kazanan Gökhan YILDIZ ile koşuya iştirak edecek.

13. MATADOR YAŞAR Levent Kitapçı `nın yetiştirdiği Matador Yaşar KARATAŞ ile start alacak. Karataş taya ilk kez binecek. Ancak tayın bu pistte uzun çimde tecrübesi var. Uzun çim başarıları ve Karataş faktörü ile burada şanslılardan görünüyor. Zaten 2100 ve 2200 çim yarışını Ahmet ÇELİK ile kazandı. Levent Kitapçı geçen sene DUTYFREE ile Tay Denem Koşusu `nu kazandı ancak Gazi Koşusun`dan 5. lik elde etti. Bu sene daha iyi derece bekliyor olacaklar. Karataş ise 5. Gazi Koşusu birinciliği için şanslı görünüyor.

14.PYRAMOS Yarıştaki ekürilerden Veysel KAHRAMAN tayı Pyramos anneden Ramadan torunu. Rafia `nın da koşan tek tayı. 385 bin ikramiye kazanmış bir isim. Koştuğu 6 yarışın 5 ini kazanma başarı gösterdi. Ancak bu 5 yarışı Ankara `daydı. Bu piste ilk kez çıktı ve favori olduğu yarışta 9. oldu. Bugün ne yapacağı merakla bekleniyor. Kendisini iyi tanıyan Ayhan Kurşun ise ekürinini diğer tayına biniyor. Arslan Birdal ise Rain Shower `a ilk kez binecek. Arslan Birdal 2004 `de Yavuz Star ile kazandı ve bugünde bu mutluluğu yaşamak istiyor.

15.RAIN SHOWER Gazi heyecanını ilk yaşayacak olan diğer bir jokeyimiz ise Müşlüm Çelik burada Rain Shower `a binecek. Şu ana 13 yarış koştu ve ilk yarışını ve son yarışını kazandı. Bu pistte 1600 `den daha uzun bir mesafede yarış koşmamış. Müslüm Çelik de taya ilk kez binecek. Eküri `nin diğer tayları Bolcan ve Sevcan `da bu tayın anneden kardeşi.

16.RAMPOLDI Rampoldi orjini itibari ile kumcu bir isim. İlk yarışını kumda kazanıp daha sonra 2 çim yarışını bu pistte kazandı. Daha sonra da kumda çok yüksek bir performans sergiledi. Daaha sonra Karataş ile çime dönünde etkiliydi ancak kazanma başarısı gösteremedi. Tay iyi yetiştirilmiş. Zaten yetenekli bir isim. Son 3 çim yarışını kazanamasa da etkiliydi. Sait Akson Koşusu `nda da 4. oldu. Toplamda 709 bin gibi bir ikramiye kaandırdı. Bugünde etkili olmaya çalışacaktır.

17.SANZATU Yarış hayatına İstanbul `da başlayıp daha sonra Adana `ya giden Sanzatu 7 yarışta 5 birincilik 2 üçüncülük elde etti. Daha sonra İstanbul `da ilk yarışı kazandı sonrasında 4 yarışta alışkın olduğu Erhan Yavuz ile bu yarışa hazırlandı. Uzun mesafeyi koşacak orjini ve yeteneği var.

18.SERKAN BEY 20 yarış koşmuş tecrübeli bir isim. Genellikle Bursa `da koşmuş ve ilk yarışını orada kazanmış daha sonra da 3 yarış kazanmış. Biri İstanbul `da olmak üzere toplam 20 yarışta 4 birinciliği var.

19.STAR OF MELİH Geçen sene bu koşuda ise F.lefebvre ve T.Thulliez Adalı Ekürisi için koşmuştu. Gazi Koşusu `nu ilk kez koşacak isimler de dikkat çekiyor ve performansları merak ediliyor. Geçen sene 132 yarış kazanan Uğur POLAT bu sene merakla bekleniyor. Son 4 yarışına binip 3 ünü kazandığı Cihanım ile start alacak.

20.AIR BORN Koşuya katılacak 3 dişi taydan ilki. Anneden Royal Victory kardeşi. Anne tarafından güçlü kan hattı var. Adana ve İstanbul `da koşmuş bir isim. Son yarışını 2100 de kazanarak burada iddalı olduğu gösterdi. Yarış hayatına başladığı binicisi Gökhan Gökçe ile son 3 yarışının 2 sini kazandı. 2009 yılında Miramis ile kazanan Gökhan GÖKÇE ile birlikte burada yarışın iddalı isimlerinden biri olarak görünüyor.

21.MİHRİMAHAL Yarıştaki diğer dişi tay. Son yarışını Air Born arkasında tamamlarken formunu gösterdi. Son 8 yarışını Akın SÖZEN ile koştu ve yarısını kazandı diğerlerinde de tabela yapma başarısı gösterdi. Toplamda ise sahibine 584 bin TL kazandırdı.

22.RÜYA KIZIM Yarışın son dişi tayı. Kurtel Ekürisinin çok güvendiği bir isim. İlk 3 yarışını burada kazandı. Son yarışında ise etkisiz kaldı. Özcan Yıldırım ile bir yarış koştu ve tekrar binecek. Anneden Thecelo yavrusu ve grubun kaliteli bir tayı.

86. Gazi Koşusu heyecanını yaşayacak tüm safkanların ayakları düz bassın diyoruz. İyi olan kazansın.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli