911 Başkanı Gürsoy"her hangi bir önlem yok!..."

911 Başkanı Gürsoy

Demokrat Platformuna konuşan 911 Başkanı, Operasyon ve müdahale noktasında araç gereç eksiklikleri olduğunu söyledi.

Bandırma Demokrat Platformunun aylık olagan toplantısına katılan 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanaı Mustafa Gürsoy, deprem moduna giren ülkede büyük deprem seneryoları konuşulurken, Bandırma'da her hangi bir önlem hamlesi bulunmadığını söyledi.

Bandırma Kaymakamlığı öncülüğünde kurulması zorunlu olan "Kriz Merkezi" noktasında da her hangi bir çabanın bulunmadığını vurgulayan Mustafa Gürsoy, Büyükşehir yapılanması öncesinde Bandırma belediye itfaiye müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kriz merkezinin, Büyükşehir yapılanması ile tasviye edildiğini vurgulayarak "911 Arama kurtarma olarak malzemelerimizi koyacak bir depomuz yok!..." dedi.

911 Arama kurtarma olarak konusunda uzman ekiplerle birçok kurum ve kuruluşlarda eğitici programlar verdiklerini, bölgede yaşanan doğal afetlere müdahale ederek can kaybı yaşanmaması noktasında katkı verdiklerini, ancak ilçe gerçeğine dönüldüğünde hiçbir kurumun kendileri için her hengi bir katkısı bulunmadığını vurguladı.

911 Arama Kurtarma Başkanı Mustafa Gürsoy, yurdun dört bir tarafının salıncak gibi sallandığı, büyük istanbul depremi seneryolarının insanların uykularını kaçırdığı günümüzde Bandırma'nın doğu ve batısından geçen fayların da uzun zamandır aktif olmadığını, asıl düşündürücü ve önlem alınması gereken deprem gerçeğinin bunlar olması gerektiğini vurguladı.

Gürsoy, konuşmasında kendilerinde istenen hertürlü eğitici taleplere karşılık verdiklerini, iş dünyasından taleplerinin ise maddi değil, ihtiyaç hissedilen teknik malzeme katkısı olduğunu söyledi.



Anahtar Kelimeler: Başkanı Gürsoy" hangi önlem !..."
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli