911'e coşkulu karşılama

911

Mustafa Gürsoy başkanlığındaki 911 arama-kurtarma ekibi Deprem bölgesinden döndü.

10 ili kapsayan asrın en büyük afetinde arama-kurtarma desteğinde bulunan 911 araa-kurtarma derneği, bölgedeki çalışmalarını tamamlayarak kente döndü.

911 arama-kurtarma derneği başkanı Mustafa Gürsoy zor şartlarda mücadele verdikleri deprem bölgesinden dönerken Eskişehir'de araçlarının arıza yaptığını, Eskişehir Belediyesinin tahsis ettiği araç ile Bandırma'ya ulaşabildiklerini söyledi.

Cumhuriyet alanında aileleri ve sevdikleri  tarafından karşılanan 911 ekibi alkışlarla kucaklanırken “Buradan açıklıyorum, Bandırma'da 25 yıldır bize duyduğu güveni boşa çıkartmadık, 25 yıldır hep aynı şeyi söyledim, Bandırma ve çevresini afetlere hazırlayalım dedim, kimse yanlış anlamasın, afetlerin aynı tarafındayız, sağımız solumuz, hepimiz biriz, gelin el birliği ile hazırlayalım, bugüne kadar uyarılarımızı dikkate almayan Bandırmayı yöneten arkadaşlarımıza sesleniyorum  lütfen artık bu son olsun, bir kez daha söylüyorum gelin Bandırma'yı afete birlikte hazırlayalım.” dedi.

911 ekibi beraberinde getirdikleri depremzede bir kedinin hikayesini de paylaştılar. Gri beyaz kedinin enkaz içinde kendilerine mihmandarlık yaparak 172 saat sonra bir canın kurtarılmasına vesile olduğunu, daha sonra afette sahipsiz kalan bu kediyi beraberlerinde getirerek adını da 911 koyduklarını açıkladı.



Anahtar Kelimeler: ' coşkulu karşılama
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı