95.yıldönümü kutlandı

95.yıldönümü kutlandı

Atatürk'ün Bandırma'ya Gelişinin 95.yıldönümü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma'ya gelişinin 95. yıldönümü törenle kutlandı.

İskelede düzenlenen temsili karşılama töreninde, denizden römorkörle karaya çıkan iki kız öğrenci yanlarındaki Türk bayrağını, Kaymakam Günhan Yazar'a teslim etti.

Bayrağı teslim alan Kaymakam Yazar, “Atatürk’ün Bandırmaya gelişini kutladığımız bugün, onun ilke ve düşüncelerinin Bandırmaya gelmesi olarak düşünüyoruz. Biz de onun çizgisinde, kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitemizle Bandırmaya en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Atatürk’ümüzü saygıyla anıyoruz” dedi.

Kaymakam Yazar ve beraberindekiler daha sonra Cumhuriyet alanına geçti. Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Tolga Tosun, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Atatürk'ün Bandırma'ya ilk gelişinin 95. yıl dönümünün kutlu olmasını dileyen Tosun, şunları kaydetti:

Bugün şehrimizin tarihteki en önemli günlerinden birini yaşıyoruz.Kurtuluş Savaşı destanımızda Bandırmamızın önemi ve değeri çok büyük.Emperyalizmi yok etmek için yola çıkan, milletimizin ebedi Başkomutanı; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Samsun’a taşıyan vapurun adında biz varız.Kurtuluş Savaşımızda, bu topraklardan sonsuza dek kovduğumuz düşmana, Ayyıldız Tepe’de sıkılan son kurşunda yine biz varız. Milletimizin adeta DNA’sına işlenen bu mücadele hafızalarımızdan asla kaybolmayacaktır.

Emperyalizmin işgaliyle acı dolu günler yaşayan Bandırmamız ve bütün ülkemiz düşmanlardan temizlenmiş, çağdaş ve modern Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştu.Yıkılan ama yeniden ayağa kalkan ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk karış karış geziyor, denetliyor, halka moral veriyordu.  8 Ekim 1925 Perşembe günü Bandırma’ya geleceği duyurulmuştu. O gün Bandırma’da yaşayanların coşkusu ve sevinci inanılmazdı. Öğlen saatlerinde Ertuğrul yatıyla iskeleye yanaşan Atatürk, Bandırmalıların yoğun sevgisi ve ilgisiyle karşılandı. Nasıl sevilmesin ki! Bu milleti yok olmaktan, köle olmaktan kurtaran, özgür ve bağımsız yepyeni bir devleti kuran böyle bir lider sevilmez mi?

Atatürk, şehrimizde gezerken, 2 yıldan fazla işgal altında kalan Bandırmamızdaki işgalin izlerini gördü. Sonra, hepimizin belleğine kazınan konuşmasında: “Milletimiz çalışkandır! Bu fazileti taşıyan Bandırmalıların en kısa zamanda şehirlerini imar edeceklerinden, halen barut ve is kokan bu güzel beldeyi mamur duruma getireceklerinden hiç şüphe etmiyorum."



Anahtar Kelimeler: .yıldönümü kutlandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli