9 Tek Çinekop'un bulunduğu kap 150 tl.

9 Tek Çinekop

Erdek Balık halinde mezat açıldı. İlk gün mezat'a gelen 4 kap Çinekop 150 tl den alıcı buldu.

Balık yasağının başlaması ile birlikte denize açılan küçük ağ ve olta balıkçıları sabaha 6 kap balıkla dönde. Erdek Balık halinde yıllardır süre gelen Balık mezadı bu yıl erken başladı. 

Çok fazla balık olmaması ilgiyi azaltmadı. Mezata gelen Balık'ta  azdı, alıcıda. Buna rağmen satışlar fazla uzamadan tek kalemde alıcı buldu. 9 adet Çinekop'un bulunduğu 4 kap 150 tl den alıcı bulurken 2 kap karışık izmarit, mercan, ispari ve barbun 80 tl den satışa sunuldu 100 tl ye satıldı.

Balığın az olması fiyatlardaki yüksekliğin daha da artacağı yorumuna neden olurken, Erdek Balıkçılar kooperatifi başkanı Ali Demiray denizlere karşı duyarsız davranışların faturasını, balık popülasyonundaki tükeniş ile yine vatandaşın yaşadığını söyledi.

“Dört bir tarafı denizlerle çevrili ülkede yanlış uygulamalar sonucu balık popülasyonu her geçen gün azalıyor. Önceki yıl yaşanan salya ve çevresel olumsuzluklar denizleri olumsuz etkiledi. Konuya duyarlı bilim insanları bu yılda salya tehlikesi mesajları veriyor. Diğer yanda ise 350 tl ye dayanan kıyma ile mukayese edilecek olursa bir kap çinakop 150 tl ye satılması çok büyük bir rakam değil, Benzinin lt si 25 tl. Motorlar sabaha kadar dünyanın benzinini yakıyor.” dedi.



Anahtar Kelimeler: Çinekop' bulunduğu .
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı