130 Ülkenin Katıldığı Cambridge Exam Gönen de de yapıldı.

 130 Ülkenin Katıldığı Cambridge Exam Gönen de de yapıldı.

Cambridge Exam; Konuşma (Speaking) – Dinleme (Listening) – Yazma ve Okuma (Reading and Writing) beceri kursları devam ediyor.




Cambridge Exam; Konuşma (Speaking) – Dinleme (Listening) – Yazma ve Okuma (Reading  and Writing) olmak üzere 4 bölümünden  oluşuyor beceri kursları devam ediyor

Gönende yapılan  Starters, Movers, Flyers, KET, PET olmak üzere yaş ve sınıf seviyesine uygun gruplarda oluşan KET ve PET imtihanlarına liseli öğrenciler de girebiliyor. British Side Cambridge Üniversitesi ESOL (Başka Dil Konuşanlar için İngilizce) Sınavlar Bölümü`nün yetkili merkezidir.

Cambridge ESOL Sınavları İngilizce öğrenenler için dünyanın önde gelen sertifikalarını sağlar. Her yıl 130 farklı ülkede iki milyonu aşkın sayıda insan bu sınavlara girer.  Özel Mahmut Bayram İlkokulu ve Ortaokulunda bu sene de Cambridge Exam yapıldı.  Civar il ve ilçelerde yapılamayan bu uluslararası Cambidge Exam için geçen sene okulumuz exam center olmuştu, bu vazifesini bu yıl da en güzel şekilde yerine getirdi.

Gönen için çok önemli olan bu eğitim hareketi, gençlere geniş ufuklar açıyor. Tüm dünyada kendi yaşıtları arasında İngilizceyi ikinci dil olarak öğrenen öğrenciler, bu imtihanda bilgilerini ölçme fırsatı buluyor. 

Şu an İngilizce öğretiminin seviyesini ölçmede dünyada bundan daha iyi bir metot yok. Gönenli öğrencilerimiz de kendilerini bu şekilde geleceğe hazırlıyorlar ve geleceğin yapılandırılmasında biz de söz sahibi olabiliriz, diyorlar. Her sene katılım sayısı giderek artıyor. Gönen deki devlet ortaokul ve liselerimizin de katılımıyla bu sene imtihana giren öğrenci sayımız rekor seviyede artarak 257'ye ulaştı.

Gelecek sene imtihana giren öğrenci sayımızın artmasını temenni ediyoruz. Çünkü British Side aracılığıyla İngiltere'nin Londra şehrindeki Cambridge Üniversitesinin tüm dünyada yaptığı bu imtihanın Cambridge Exam Center (İmtihan Merkezi) olma noktamızı Gönen olarak muhafaza edebilelim.

Uluslar arası seviyede İngilizce öğrenmeye önem verdiklerini, Cambridge Exam'e girerek gösteren Gönenli tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı