BANDIRMA BELEDİYESİ ÇOK ÇALIŞIYOR!!!

             BANDIRMA BELEDİYESİ ÇOK ÇALIŞIYOR!!!

Muharrem Şen`in Meclis Notları




Meclis Notları____________/ Muharrem ŞEN


2012 yılının ilk Belediye meclis toplantısına gittim.
İzledim, not tuttum ve kesin kararımı verdim.
Bu kentte hiç bir kimse mevcut belediye başkanı ve ekibini çalışmıyor diyemez. Halkın beklentileri ve sorunlarına çözüm üretemiyor diye eleştiri getirmeye kimsenin hakkı ve hukuku yoktur.
Niye mi ?
Şunun için…
Bu kentin yurttaşları yerel yönetim seçimlerinde hür iradeleri ile başkan ve meclis üyelerini seçmişlerdir.
Bu seçimlerde seçilenler halk adına belediye meclisinde özgürce ve halkın istekler, doğrultusunda oy birliği ile karar alıyorsa, demek ki her şey  mükemmel… Sonra  yok şöyle , yok böyle, yok geziyormuş da, saçını boyuyormuş da , leyleği havada görmüş de demeye”  kimsenin hakkı yok!!!  

Yoksa adama sorarlar!
Oy birliği ile alınan kararları…
Keşke kentimizde ki gibi TBMM'de de oy birliği ile kararlar alınabilse. 
Bandırma da iktidar ve muhalefet meclis üyeleri siyasi rant hesabı yapmadan , sadece kent ve kentlimize hizmet etmeyi görev bilmişlerdir.


Belediye meclis kararlarının oy birliği ile alınıp , tutanaklara geçmesini ileri çoğulcu demokrasinin geldiği noktayı göstermektedir.
Meclis çok uyumlu olup , muhalefet edilecek konunun ve konuların olmaması bir hayli mutluluk verici. Sn. PEKEL çok şeffaf olan kent projelerini hep birlikte hayata geçirmenin sevincini yaşayacaklarını söyledi.
İnşallah birileri bu birlikteliğin bitmesinin fitilini ateşlemez.


Sn. PEKEL ve yönetiminin , yönetime geldiğinden beri tüm meclis kararlarının %98'e yakın oy birliği ile alınması, meclisin ne kadar çok sağlıklı , tutarlı , çevre ve insan odaklı olduğunun kanıtıdır.

2012 yılının ilk belediye meclis toplantısında , gündemin 2. Maddesinde ki Pazar yeri , gündemin 7. Maddesinde ise imar tadilatı yapılarak konut alanının , dini tesis alanına dönüştürülmesi oy birliği ile kararlaştırılmıştır.

Bu  çok önemli plan değişikliklerini siyasi veya mahalle baskısı olmadan çıkıyorsa , hiç kimse kusura bakmasın…
Hani derler ya adım Hıdır , elimden gelen budur” misali….
Bence çevre Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri  kentimize gelip , bizim meclis çalışmalarını izlemeleri onlar için iyi olur.
Kent nasıl yönetilirmiş görsünler.
Onlar da keşke bizim gibi kendi kentlerinde de yerel demokrasiyi en iyi yerlere getirebilseler.






MÜLKÜ SARIKAYA
15.01.2012 00:04:57
Sayın Şen Erdem Özcan`nın MarTv Yaşam gazetesindeki 11.11.2011 tarihli "Meclis Notları" başlıklı makalesi ile Önder Balıkçı`nın Bandırma Manşet Gazetesindeki 12.01.2012 tarihli "Bandırma`da Mimarlar Odası Var mı?" başlıklı makalesini birlikte değerlendirirsen ne kadar hatalı olduğunu anlarsın. Ayrıca sizi savunma nitelikli bir yazı yazmaya yönlendiren hususu merak ettim.

MÜLKÜ SARIKAYA
15.01.2012 00:18:22
Sn Editör Sn Şen`in bu yazısı Bandırma Belediyesi İmar Uygulamaları ile ilgili İçişleri Bakanlığına yaptığım şikayet ve Bandırma Cumhuriyet Savcılığına yaptığım suç duyurusuna yönelik bir savunma niteliği taşıyarak soruşturmayı ve yargıyı etkilemeyi amaçlar niteliktedir. Yayından kaldırılmasını talep eder aksi halde yasal yollara başvuracağımın bilinmesini rica ederim.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false