`` KÜÇÜK ESNAF VE SANATKAR OLMAK ZORDUR``

     `` KÜÇÜK ESNAF VE SANATKAR OLMAK ZORDUR``

Bandırma Sebze Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan GÜREL yaptığı yazılı basın açıklamasında esnaf ve sanatkarın sıkıntısına değindi





Bandırma Sebze Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan GÜREL yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi.


Bizler küçük esnaf ve sanatkarlar olarak kendimizi yalnız hissediyoruz. Çılgınca büyüyen, her sokağa her caddeye 3'er 5'er açılan ve üstelik hiçbir önlem alınmadan sade bir mahalle bakkalı gibi açılan marketlerden bahsediyorum.

Hiçbir yasa, tüzük tanımadan keyfi uygulamalar keyfi indirim adı altında vatandaşımızı yanıltıcı reklamlar yaparak kendi aralarında da bir yarış tutturmuş gidiyorlar.

Esnaf odaları kendi çapında şimdide yaptığımız gibi basın yoluyla, üst kuruluşlara veya mevcut belediyelere bu ve buna benzer sıkıntılarımızı Bandırmamıza ve Bandırmalı hemşerilerimize daha iyi hizmet yapabilme adına sürekli mücadele içerisindeyiz. Esnaflarımızla da bu durumlar hakkında sürekli istişare halinde olup kendi eksiklerimizi de hızla giderme mücadelesi içerisindeyiz. Fakat maddi ve manevi anlamda yıllardır yıpratılan küçük esnaf arkadaşlarımız yarınına ne olacağı hakkında pek iyimser olmadıklarını doğal olarak görmektedirler. Bu belirsizliği Bandırma esnaf camiası olarak maalesef hep birlikte yaşıyoruz.

Bandırma Sebze Meyve ve Balıkçılar  Odası olarak en yoğun temas halinde olduğumuz kesimler Belediyelerdir. Yasalar ve yönetmelikler sıkıntı ve ihtiyaçlarımızın karşılanması yönündeki yetkileri tamamen belediyelere ve belediye organlarına bırakmıştır.

Üyelerimiz; Bandırma, Erdek, Edincik , Aksakal, Ocaklar, Manyas, Biga ve Susurluk gibi beldelerimize hizmet götürüp zor şartlar altında ekmek mücadelelerini vermektedirler. Günümüzün ekonomik şartları altında ayakta durmaya çalışmaktadırlar. Oda olarak küçük esnafın korunması doğrultusunda Bandırma ve diğer belediyelerimizden bizleri gelir kapısı olarak değil belediyelerinde yaşayan vatandaşlarına hizmet eden insanlar olarak görmelerini istiyoruz.

Bu anlamda Pazar günü Aksakal beldemizde kurulan semt pazarında üyelerimizden hiçbir kalem adı altında (temizlik, tahsis, devir, başvuru vb.) ücret talep etmeyip bunun yanında halk pazarına çevre köylerden de ücretsiz servislerde yaparak bölge insanına ve özellikle de esnafımıza katkıda bulunduğu için Aksakal Belediye Meclis Üyelerine ve Belediye Başkanı Sayın Üstün TAŞDEMİR' e teşekkür etmek istiyorum. Bu ve buna benzer uygulamaların pazarlarında bulunduğumuz diğer Belediyelere de örnek teşkil etmesini diliyorum.

Esnaf camiamız olarak en az sorun, en kaliteli hizmeti vermek istiyoruz. Vatandaşlarımızdan sıkıntı yaşadıkları esnaf arkadaşları veya fikir ve düşüncelerini odamıza iletmelerini rica ediyoruz. Bu anlamda bandirmasebzecilerodasi.com adresimizin içerisinde bulunan ‘'Ziyaretçi Defteri'' kısmından da bizlere ulaşmaları mümkün olacaktır. Şimdiden hassasiyetleriniz için teşekkür eder şikayetleriniz ve istekleriniz tarafımızdan titizlikle değerlendirilip takip edileceğinin bilincinde olmanızı temenni eder Saygılar sunarım.

Ayhan GÜREL


Bandırma Sebze Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı





H.Oral
17.04.2013 09:12:56
Bu Hükumet küçük Esnaf İstemiyor başka açıklaması yok

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli