Ayni dalda iki tür Biber şaşırttı.

  Ayni dalda iki tür Biber şaşırttı.

GÜRELİ ÇİFTÇİNİN BAHÇESİNDE YETİŞEN AYNİ DALDA Kİ DOLMALIK İLE İNCE BİBER” HERKESİ ŞAŞIRTTI.



_______________/ Enver DOLGUN- EDREMİT

Edremit ilçesine bağlı Güre Beldesinden Çiftçi Ali Armutçu aynı dalda dolmalık biber ile ince biberi görünce şaşkınlık geçirdi. Armutçu, “Anadolu’da anne ve babalarımızdan kalma o doğal tatlı lezzetli sebzeler artık kalmadı. İnsan sağlığı ile mi oynanıyor” dedi. Edremit ilçesine bağlı Güre Beldesi Yassıçalı Mahallesinden Çiftçi Ali Armutçu bahçesinde yetiştirdiği ve ayni dalda dolmalık biber ile ince biberi görünce biberi ayrı bir saksıya alıp yetkililere koştu.

“Sebzelerin DNA’ları ile oynanmaları ve GDO’lu sebzelerle artık baş edilemiyor. Bahçemdeki bir biber sebzesinin bir dalında dolmalık biber ile ince biberi görünce biberi bir saksıya alıp yetkililere koştum” diyen Edremitli Çiftçi Ali Armutçu, “Anadolu’da anne ve babalarımızdan kalma o doğal tatlı lezzetli sebzeler artık kalmadı. İnsan sağlığı ile mi oynanıyor? Sebzeleri ekerken de içimiz rahat değil. 45–50 yıldır böyle bir şey görmedim. Oysa bu biberi alırken, tohumunun yerli tohum olduğunu söylemişlerdi” dedi.

Armutçu, Yetkililer ile devletimizin bu konularda önlemler almasını istedi.

Konu hakkında bilgi aldığımız bir yetkili, ayni daldaki biber çiçeklerinin yanındaki diğer dolmalık veya ince biberler ile çiftleşmeden nadiren böyle üretimlerin görüldüğünü ve bu tür görüntülerin doğal olduğu bilgisi verildi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı