Balıkesir iline 530 kilometre bölünmüş yol yapılacak

  Balıkesir iline 530 kilometre bölünmüş yol yapılacak

     

Balıkesir sınırları içinde 503 kilometrelik "bölünmüş yol" yapılacak.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, hükümetin, 2003 yılı başında açıkladığı "Âcil Eylem Plânı" kapsamında, il sınırları içindeki 1200 kilometrelik yolun 530 kilometresinin "bölünmüş yol" kapsamına alınacağını vurgularken, şu bilgiyi verdi:

"Bu kapsamda şu anda Balıkesir-Edremit, 20 kilometrelik Balıkesir-Bigadiç ve 73 kilometrelik körfez yolunun yapım çalışmaları sürüyor. Bu yollar, 2012`de bitecek. İhale edilen Balıkesir-Dursunbey yolunun yapımına başlanacak olup, bu yolun 2014`te tamamlanmasını bekliyoruz. Bildiğiniz gibi daha önce birçok yol yapımını da bitirmiştik. Biten yollarımızın tamamı, 380 kilometreyi buluyor. Yapımı süren diğer yollar da bitince, 530 kilometrelik `bölünmüş yol` ağına kavuşacağız. Bu yolların hizmete girmesinin ardından, Balıkesir`in, çevre illerle bağlantıların da gerçekleşecek. Örneğin, Balıkesir-Dursunbey yolunun tamamlanmasının ardından Balıkesir-Kütahya yolu da `bölünmüş yol`a dönüşecek. Plânlanan bu işlerin toplam mâliyeti 500 milyon lirayı buluyor. Bu yolların yapımı, tümüyle genel bütçeden sağlanıyor. Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden sadece 4 kilometrelik Savaştepe yolu yapıldı. Bu parayı da Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti karşıladı."

 

Balıkesir-Çanakkale Karayolları Bölge Müdürlüğü kurulmalı

 

Balıkesir`in, şu anda Bursa 16. Karayolları Bölge Müdürlüğü`ne bağlı bulunduğuna dikkati çeken Vali Arslan, şu değerlendirmede bulundu:

"Ancak biz, Çanakkale merkezli olup, bu il ile birlikte Balıkesir`i de içine alan bir Balıkesir-Çanakkale Karayolları Bölge Müdürlüğü kurulmasının yararına inanıyoruz. Bu konuyu yetkili makamlara da anlatıyoruz. Eğer bu gerçekleşirse, ilimizdeki karayollarının daha da iyileştirilmesi için önemli adımlar atacağımızı düşünüyorum."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı