Milletvekili Namık Havutça: “Önümüzdeki yerel seçimde hedefimiz sosyal demokrat yerel iktidarını kurmaktır”

  Milletvekili Namık Havutça: “Önümüzdeki yerel seçimde hedefimiz sosyal demokrat yerel iktidarını kurmaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma’da düzenlediği basın toplantısında, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

 


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma’da düzenlediği basın toplantısında, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.
 
            Kendisinin de geçtiğimiz günlerde CHP Yerel Yönetimler Üst Komisyonu’na seçildiğine dikkati çeken Havutça, “Önümüzdeki seçimlerde, sosyal demokrat yerel iktidarı sağlamayı hedefliyoruz. Bu arada, Balıkesir sınırları içinde, partimize mensup 18 belediye başkanının sayısını daha da arttırmayı, Erdek, Gönen ve Manyas belediyelerini de kazanmayı istiyoruz” dedi.
            Havutça, önümüzdeki salı günü, partisinin parlamentodaki grup toplantısında, Balıkesir’e bağlı Zeytinli ilçesinin DSP’li belediye başkanı Hasan Aslan’ın, CHP’ye geçiş rozetinin takılacağını, ayrıca, önümüzdeki günlerde de, şu anda bağımsız konumda bulunan Erdek’e bağlı Ocaklar beldesinin belediye başkanı Hüseyin Durak’ın, partilerine geçeceğini belirtti.
 
                                   Marmara Denizi araştırma önergesi
 
            Geçtiğimiz günlerde, partisinin 25 milletvekilinin imzasıyla TBMM’ne, Marmara Denizi’ndeki kirlilik noktalarının belirlenmesi konusunda bir önerge verdiklerini vurgulayan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “Araştırmacılar, Karadeniz’den gelen balıkların, oksijen yetersizliği nedeniyle Marmara Denizi’nde kalamayarak, bu denizi terk ettiklerini söylüyorlarsa durum vahimdir” dedi.
           
                                   Susurluk Şeker Fabrikası
 
            Son günlerde, özelleştirme kapsamına alınan Susurluk Şeker Fabrikası’nın durumu ile ilgili olarak TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdiğine işaret eden Havutça, “Balıkesir gibi, ülke genelinde kırmızı et ve süt sektöründe birinci sırada yer alan, hayvancılığın merkezi olarak bilinen Balıkesir ilinde ve Susurluk’ta artık pancar ekimi yapılmaması üzüntü vericidir. Dileğimiz, Susurluk Şeker Fabrikası’nın, eski yıllarına dönmesidir” diye konuştu.
 
 
                                   SEKA, işgal altında
 
            Balıkesir’deki SEKA Fabrikası ile ilgili olarak Danıştay’ın, “özelleştirmenin iptali” kararı bulunduğu halde fabrikayı alan Albayraklar firmasının, fabrikayı aylardır devlete teslim etmemelerini, “SEKA, işgal altında” diye değerlendiren Havutça, şunları söyledi:
            “Albayraklar, özelleştirmenin iptali ile ortaya çıkan 1 milyar 100 milyonluk alacaklarını öne sürerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin mal varlığına tedbir koydurmuş. Böyle iş olur mu? Bu tedbir derhal kaldırılarak, SEKA, yeniden devlete devredilmelidir.”
 
 
                                                                                             

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli