Alkışlar, Kadın Dayanışma Platformuna

 Alkışlar, Kadın Dayanışma Platformuna

Erdek Kadın Dayanışma Platformu, şehrin maske ihtiyacını hem üretti, hem dağıttı.

Toplumsal müdahale hareketinin her aşaması belli bir odaklanma ve planlamadan geçmesi ardından hayatta karşılık bulmasına rağmen, Erdek Kadın dayanışma Platformu planlaması olmayan bir düşünceyi sevgi ve tebessüm ile taçlandırdı

  Düşünce safhasında dahi olmayan Koronavirüs  COVID-19  pandemi sürecinde insanların neyi nasıl yapacağına dair fikir sahibi olmadan harekete geçen Erdek Kadın Dayanışma Platformu, tamamıyla emek ürünü olan COVİD-19 koruyucu aparatı yüz maskesi üretme çabası kısa zamanda toplumda karşılık buldu.

Parası ile maske bulamayan Erdek’lilerin imdadına yetişen Kadın Dayanışma Platformu hem dikip hem dağıtımını gerçekleştirdiği maskeler Erdeklilere ilaç gibi geldi.

Erdek Muhtarlar Derneği başkanı ve sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan’ın girişimleri ile oluşturulan, Erdek belediye başkanlığının malzeme desteği ile üretimi gerçekleştirilen COVID-19 yüz maskeleri hem üretilip, hem de aynı gün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, lütuf değil istenirse karşılıksız hizmetin nasıl yapılacağının göstergesi oldu.

Erdek Kadın Dayanışma Platformu üyeleri, ürettikleri yüz maskelerinin en kısa sürede vatandaşa ulaşması noktasında 4 Mayıs Pazartesi günü, kentin hareket noktalarında geniş kapsamlı bir dağıtım organizasyonu gerçekleştirildi.

Gerek sokakta, gerekse iş yerleri bazında sürdürülen maske dağıtımı birçok vatandaş tarafından bedelli olduğu düşüncesi ile ücret verilmek istenmesi ile karşılaşıldı.

Erdek Kadın Dayanışma Platformu, maskeleri kendilerinin üretip bedelsiz olarak vatandaşların ihtiyacının karşılanması amaçlandığı açıklaması, yüzlerdeki şaşkınlık ifadelerinin, yerini tebessüm ve teşekkürlerin almasına neden oldu.

Erdek Kadın Dayanışma Platformu sözcüsü Muhtar Semra Baycan, “pandemi mücadelesinin ne kadar seri hareket edilmesi, o kadar başarı şansının yüksek olması görüşü, ihtiyaçların ancak böyle imece sistemi ile çözüme kavuşabileceği düşüncemiz, gelinen noktada taleplerle doru orantılı olduğunu gördük.”

“Bu fikrin yaşama geçmesinde taşın altına elini koyan başta Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı olmak üzere göz nuru dökerek üretime katkı veren arkadaşlar ile dağıtıma katkı veren tüm arkadaşlarımı gönülden kutluyorum. Ne sınıf ayrımı, nede siyasi farklılık gözettik, ihtiyacı olan herkese yetişmek en büyük mutluluğumuz oldu.” Dedi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli