Altınova`ya sel önlemi

 Altınova`ya sel önlemi

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, 35 kilometrelik Kanal Projesinin tamamlanması ile sel baskınları sona ereceğini söyledi.




Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Beldesinde TCK ve DSİ birlikte yaptıkları Kanal Projesi” yağmur sularını kuşaklama sistemiyle Karakoç deresinin kuzeyinden Ege Denizi'ne ulaştıracak.

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Toplam 35 kilometrelik Kanal Projesinin tamamlanması ile sel baskınları sona erecek” dedi.


Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Beldesi Çanakkale - İzmir E–87 karayolunda TCK ve DSİ birlikte yaptıkları Kanal Projesi” yağmur sularını kuşaklama sistemiyle Karakoç Deresinin kuzeyinden Ege Denizi'ne ulaştırılarak ovayı su baskınlarından kurtaracak.



Toplam 35 kilometre olan Kanal Projesi” ile son sel felaketiyle Altınova'da sular altında kalan binlerce dönüm tarım arazisi ve zeytinlik ile yerleşim yerleri artık sellerden etkilenmeyeceğini açıklayan Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Kanal Projesi tarım arazileri ve köylerden topladığı yağmur sularını kuşaklama sistemiyle Karakoç Deresinin kuzeyinden Ege Denizi'ne ulaştıracak. İzmir-Çanakkale E - 87 Karayolunun doğusuna yapılacak olan bu sistem, 8 ayrı kanalla köylere doğru ilerleyerek tüm yağmur sularını bir araya toplayacak” dedi.




YILLARDIR HER YAĞMURDA AYNI SORUN


TCK ve DSİ birlikte çalışmanın ortaya çıkardığı Kanal Projesi tamamlandığında bu sorun kendiliğinden kalkacak” diyen Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Amaç 8 ayrı kanal ile tüm yağmur sularını bir arada toplamaktır. Yağmur sularını denize vermektir. Bu yapıldığında sel korkusu ortadan kalkacak. Biz artarda yaşanan sağanak yağmurlar sonrasında belediye ekiplerimizi sel sularından zarar gören sitelere yönlendirdik. İki hafta boyunca moloz temizleme çalışmaları yanı sıra bozulan yollara mıcır atılmasını sağladık. AFAD ile Balıkesir Valimizin ziyaretleri sonrasında oluşturulan hasar tespit ekipleri çalışmalarını başlattı. Umarız burada evi ve iş yeri olanlar bir daha aynı kâbusu yaşamazlar” dedi.                              



KANAL PROJESİ” NE İZİN ÇIKTI !...

Kanal Projesi” çalışmasının ana yolun alt kısmındaki 6 kilometrelik alanda tamamlandığını ifade eden ve Toplam 35 kilometrelik Kanal Projesinin tamamlanması ile baskınlar sona erecek” diyen Belediye Başkanı Sürer, Toplam 35 kilometrelik Kanal Projesinin hayata geçirilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü'nden izin bekleniyordu. Son selli yağmurdan sonra durumun önemini gören Karayollarından izin çıktı. Çanakkale- İzmir E - 87 Karayoluna büyük bir köprü inşa edilecek. DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz projenin biran önce tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.


Öte yandan sel felaketinde zararları binlerce liraya ulaşan yurttaşlar baskından Karayollarının ‘inadını' sorumlu tutmuş ve Evleri sular altında kalan Kazan Sitesi sakinleri, Eğer Karayolları inadı bırakıp yolun yarılmasına zamanında izin verseydi bu felaketi yaşamayacaktık. Evlerimiz ve içindeki eşyalar kullanılmayacak hale geldi. Zararımızı kim karşılayacak?” diyerek sorumlu aradılar.    





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false