Atık Su projeleniyor

 Atık Su projeleniyor

PEKEL, ATIK SU ARITMA TESİSİ İÇİN MÜŞAVİR FİRMA YETKİLİLERYLE BİR ARAYA GELDİ



Kentimizde
yapımı planlanan Atık Su Tesisi ile ilgili çalışmaları gerçekleştirecek ve hazırlanacak projeye teknik destek sağlayacak olan müşavir firma temsilcileri, Belediye Başkanı Sedat Pekel'i makamında ziyaret etti.


Firma temsilcileri Timo Ripatti ve Pelin Öztürk, belediye tarafından konuyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında Başkan Pekel'den bilgi aldı.


Ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada Bandırma Belediyesi'nin Atık Su Arıtma Tesisi konusunda yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Pekel, bu projeyle ilgili müşavir firma ile karşılıklı görüşmeler yaptıklarını söyledi. Pekel konuyla ilgili şu açıklamalara yer verdi:

2009 yılının Nisan ayında göreve ilk geldiğimiz günden itibaren kentimiz için böylesine önemli bir konu için gerekli çalışmalara özen gösterdik. Bu kapsamda Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen bir Çalıştayda Bandırma'nın öncelikli kentler arasına girmesi için yoğun çaba sarf ettik. Bu noktada müşavir firmayla anlaşmaların yapımı ve projeye dökülmesi bu konuda alınan mesafeyi gösteriyor.   Elbette biz bu projeye sadece Bandırma'nın atık su projesi olarak bakmıyoruz.  Birçok belediye ve fabrikanın atıklarıyla kötü durumda olan Marmara Denizinin çevre sağlığı açısında da önemsediğimiz bir proje”

Öte yandan Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte Bandırma Belediyesi'nde başta Su-kanalizasyon Müdürlüğü olmak üzere yaklaşık beş birimin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanacağını ifade eden Pekel, yaklaşık bir yıllık bir süre kalmasına rağmen bu çalışmaları görev sorumluluğumuz gereği yerine getirdiklerini ve büyük destek verdiklerini söyledi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı