Aydemir’in destekleriyle hayata geçirilecek.

 Aydemir’in destekleriyle hayata geçirilecek.

Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan Puşide Projesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir’in destekleriyle hayata geçirilecek.

Vekil Aydemir’in desteklediği “Puşide Projesi”, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi himayesinde Bursa Olgunlaşma Enstitüsü ve Balıkesir Kent Konseyi işbirliğinde hayata geçirilecek. Proje kapsamında öncelikle Zağnos Paşa Türbesi ve Karesi Türbesi’ ndeki sanduka örtüleri, aslına uygun bir şekilde yenilenecek. Şehrin tamamında uygulanması planlanan projeyle türbelerin bakım ve onarımları yapılarak kültür ve inanç turizmine katkı sağlanacak.

 

*“Puşide Projesi, bölge ekonomimizi canlandıracak”*

Projenin hayata geçirilmesine önem veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, “Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç’un başlattığı projeyi Balıkesir’imize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir adım olduğuna inandığım Puşide Projesi, şehrimizin tanıtımına ve bölge ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayacak. Büyükşehir Belediyemiz vasıtasıyla ilerleyen süreçte puşide atölyeleri kurarak kadınlarımızı da istihdama katmayı istiyoruz. Şimdiden Zağnos Paşa Türbesi ve Karesi Türbesi’ndeki sandukaların örtülerini yenilemek için emek harcayacak Bursa Olgunlaşma Enstitüsünün başarılı, çalışkan Müdürü Nilüfer Karakoç şahsında tüm enstitü çalışanlarına teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli