Bagfaş kirletici olarak gösterildi.

 Bagfaş kirletici olarak gösterildi.

Marmara'yı etkisi altına alan Müsilaj olumsuzluğunun vahşi kirleticisi olarak gösterilen Bağfaş gözlem altında

Marmara'yı etkisi altına alan Müsilaj, Deniz salyası olumsuzluğu bakanlıkça yayımlanan genelge ile ulusal çevre temizliği kampanyası başlatılırken, diğer yandan körfezleri kirlettikleri iddia edilen işletmeler bir bir deşifre edilmeye başlandı.

Bu anlamda Aşağı Yapıcı kıyılarında sürüdürlen Müsilaj temizlik kampanyası için Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanının katıldığı programda, Bağfaş'ın denize deşarz ettiği soğutma suyu ulusal medyanın gözünden kaçmadı.

Konuya ilişkin haberler ulusal medya ile gündeme taşınması, Valiliğin konuya ilişkin açıklama yapmasına neden oldu.

İşte Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın açıklaması; 

"Basında yer alan bazı haberler üzerine Erdek İlçemiz sınırlarında faaliyet gösteren BAĞFAŞ (Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.) ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

BAĞFAŞ Gübre Fabrikaları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından sürekli olarak denetim altında bulundurulan bir sanayi tesisi olup 2018 yılı başından bu yana fabrikada 11 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Bu denetimler sonucunda;

Tesisin sülfürik asit ünitesinin ana bacasında bulunan sürekli ölçüm cihazının arızalı olması nedeniyle 30.11.2018 tarihinde 58.351,00 TL idari yaptırım,

Geçici faaliyet belgesi eksikliği nedeniyle 19.11.2020 tarihinde 88.499,00 TL idari yaptırım,

İşletme bünyesindeki kıyı tesisinde depolanan kükürt maddesinin denize atıldığının tespit edilmesi üzerine 01.06.2021 tarihinde 96.561,00 TL idari yaptırım uygulanmış ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Ayrıca, 09.06.2021 tarihinde tesiste kullanılan soğutma suyu deşarj hattından numune alınmış olup, analiz sonucuna göre işlem yapılacaktır.

Marmara Denizi başta olmak üzere çevre kirliliği oluşturan, çevreye olumsuz etkileri olan bütün tesislerin faaliyetleri Valiliğimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından da gerekli destek sağlanmıştır. Musilajın ortaya çıkmasıyla birlikte, Marmara Denizine dökülen bütün akarsularda, sanayi tesisleri ve tarımsal işletmelerde yoğun bir denetim çalışması başlatılmıştır."
 



Yılmaz
10.06.2021 17:44:50
Salyayı olşturan bu saydıklarinız değil Salya fosfat yapar

Anahtar Kelimeler: Bagfaş kirletici olarak gösterildi.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı