“BANDIRMA KİTAP GÜNLERİ” BAŞLADI

 “BANDIRMA KİTAP GÜNLERİ” BAŞLADI

20-26 Eylül tarihleri arasındaki 3. Kitap Günlerine 40 yayınevi basılmış eserleriyle katıldı.

Bandırma Belediyesinin büyük ilgi gören etkinliklerinden “Kitap Günleri”, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenmişti.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Kitap Günleri, Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen açılış törenleriyle başladı. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, açılış töreninde yaptığı konuşmada: “Gerçeklerin eğip büküldüğü ve hatta tamamen karartıldığı, halka doğruları anlatmak isteyen aydınların büyük tehdit ve baskılara uğradığı, aslında tam anlamıyla özgürlüğümüzün kısıtlanmak istendiği bir dönem yaşıyoruz. Hepimizin üzerine adeta boca edilen algı operasyonlarını, yalanları, haksızlıkları, hukuksuzlukları yok edecek en büyük güç: okumak, öğrenmektir. Bandırma Belediyesi 3. Kitap Günlerinin, şehrimiz ve ülkemizde; demokrasi, özgürlük, hukuk, adalet, barış ve kardeşlik mücadelemize güç vereceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Törene katılan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, yaptığı konuşmada: “Başkanımızın ifade ettiği gibi düşünenlerin baskı ve tehdide uğradığı, hatta hapsedildiği bir dönem yaşıyoruz. Aydınlık bir gelecek için mücadelemize daha sıkı sarılacağız. Bu tür fuar ve etkinlikler umutlarımızı tazeliyor” dedi. İl Başkanı Serkan Sarı’nın ardından kürsüye davet edilen CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin: “Belediyeler sadece yol yapan, su akıtan, çöp toplayan bir yapı değildir. O şehrin kültürel yapısına da katkıda bulunur. Belediye Başkanımızı ve emeği geçenleri kutluyorum. Bir “Günaydın” ifadesini cahiliye dönemi olarak gören zihniyetlerin olduğu dönemde yaşıyoruz. Bizler Bandırma Kitap Günleri gibi etkinlikler sayesinde aydınlarla, kültürle, sanatla daha çok buluşacak, güçleneceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında da hep birlikte, güçlü bir şekilde “Günaydın” diyeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından, açılış törenine katılan diğer konuklar; CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlarımızın da dahil olduğu toplulukla Kitap Günleri stantlarına ziyaret yapıldı.

20-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 3. Kitap Günlerine 40 yayınevi basılmış eserleriyle katılırken, ülkemizin yakından tanıdığı birçok isim imza ve söyleşilere katılacak. 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı