Bandırma'yı denizle buluşturan adam

 Bandırma

Süleyman Seyfullahoğulları: “Bandırma, sahip olduğu deniz gücünü daha iyi kullanabilirdi”

Bandırma’nın denizcilik sektörüne uzun yıllar hizmet sunan Süleyman Seyfullahoğulları, “Bandırma, sahip olduğu deniz gücünü çok daha iyi kullanmalıydı” dedi.

1938 yılında, Makedonya’nın Kalkandelen kentinde dünyaya geldiğini, denizcilik sektörüne 1957 yılında, Kütahya’da memur olarak girdiğini belirten Seyfullahoğulları şunları söyledi:

“1978 yılında, Tekirdağ Liman İşletme Müdürlüğü’nde görev yaparken kendi isteğimle Bandırma Bölge Acenteliği’ne atandım. Bandırma, Erdek, Avşa ve Marmara benim yetki alanım içindeydi. Denizcilik ve liman işletmeciliği liyakat isteyen bir sektör. Bir dönemler Bandırma Limanı’nın uluslararası temsilciliğini de yaptım. Bandırma, ülke düzeyinde stratejik önem taşıyan bir liman. Ancak yerinin yanlış yapıldığını düşünüyorum. Bu liman bence Tatlısu’da kurulmalıydı. Eğer böyle olsaydı, bugün Bandırmalıların haklı olarak şikâyet ettikleri çevresel kirlilik ve diğer sorunlar yaşanmazdı. İki çeşit liman hizmeti vardır. Bunlardan biri ‘paralel’ nakliyattır ki bu çok zordur. Diğeri ise halen Bandırma Limanı’nda da uygulanan ‘korozman’ nakliyattır.”

Bandırma Limanı’nın özelleştirilmesini isabetli bulduğunu vurgulayan Seyfullahoğulları, “Ancak bu özelleştirmeyi alan kuruluşun limanı daha iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.    ÖNDER BALIKÇI



MEHMET ÇETİN
28.02.2024 19:15:19
Misakça ya hiçbir şey yapmadı poyraza, açık bir şekilde balıkçılar perişan vaziyette balıkçılık yapıyorlardı limanımız, yoktu sadece 50 metre uzunluğunda bir iskelemiz vardı o iskele de 1970 yılında, yapılmıştı

Anahtar Kelimeler: Bandırma' denizle buluşturan
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı