Çocuklarda doğa bilinci oluşması için kozalak ve palamut topladı

 Çocuklarda doğa bilinci oluşması için kozalak ve palamut topladı

General Balcı Çamlığı’nda farklı okullardan gelen çocuklar Meşe palamudu ve kozalak topladılar.

 Bandırma Belediyesi, Bandırma Rotary Kulübü ve TEMA Vakfı Bandırma İlçe temsilciliği, Paşakonak Mahallesi’nde bulunan General Balcı Çamlığı’nda” Kış Dönemi farkındalık Eğitimini” gerçekleştirdi. Farklı okullardan gelen çocuklar çamlık ta Meşe palamudu ve kozalak topladılar.


Rotary Kulübü Başkanı Burak Uğur. Burada amaçlarının çocukları ve gençleri doğaya entegre edebilmek olduğunu söyledi. Uğur, gazetecilere şunları aktardı.. “Bugün burada kozalak topluyoruz, burada topladığımız kozalakları daha sonrasında bir boyama atölyesinde boyayarak etkinliğimizi devam ettireceğiz. Bandırma’da bine yakın öğrenci şu anda TEMA Vakfından doğa eğitimleri alıyor. Burada da TEMA Vakfı nın gönderdiği gözlem kutuları ve gözlem çarkı ile doğada neler yapılması gerektiğini öğreniyorlar, okullarında, sınıflarında bugünde buraya gelerek uygulamalı olarak görmüş oldular.” İfadelerini kullandı.


Etkinliğe katılan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’da çocuklarla birlikte kozalak topladı. Tosun etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederken şunları belirtti: “ Ağaç Yaşken Eğilir” diye boşuna demiyorlar. Burada da çocuklarımızla beraber, doğayı sevmeyi, canlığı, yeşili, anlatmak için bir araya geldik. 

Buradaki temel amaç meşe palamudu, meşe palamudunun toplanması, daha sonra çiminin tekrardan doğaya verilmesi, bunun yanında Balcı Çamlığımızda çam ağaçlarımız çok fazla bunların yere düşen kozalaklarını toplayıp, anaokulu öğrencileri tarafından boyanıp, renklendirilip, hem doğayı tanımaları, hem çevreyi tanımaları, hemse doğanın bıraktığı çam kozalaklarını da tekrardan geri dönüşüm olarak, kullanılması için bir etkinlik, çocuklarımızla bir aradayız, keyifli bir ortam var. 

General Balcı Çamlığı Bandırmalıların nefes alabileceği büyük  Rekreasyon alanlarından bir tanesi. Çocuklarımıza doğayı anlatıyoruz. Çocuklarımıza ağaçları anlatıyoruz. Çocuklarımıza çevre bilincini, temizlik bilincini, hayvan sevgisi bilincini anlatıyoruz. Belediyemizde bu tür etkinliklere destek oluyor” dedi. Ahmet PESEN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı